Jackie zadovoljan učenikom
0

Sin Willa Smitha novi karate kid

Sarajevo-x.com
Jaden Smith, sin holivudskog glumaca Willa Smitha dobio je ulogu u remakeu filma 'The Karate Kid', a da se izvrsno snalazi i da mu gluma ide isto kao i njegovom ocu, pokazao je impresivnim potezima još na samom početku snimanja filma.

Jedanaestogodišnjeg Jadena borilačkim vještinama trenira legenda Jackie Chan, koji će u nadolazećem filmu glumiti Mr. Hana.

"Jaden trening shvata veoma ozbiljno. Impresioniran sam njime. On ima veliko poštovanje prema meni i mogu reći da je veoma profesionalan, te ga mogu uporediti i sa mnogo starijim glumcima“, kazao je Chan o svom 11-godišnjem učeniku.

U originalnom filmu 'The Karate Kid' iz 1984. godine tu ulogu je imao popularni Ralp Maccio.

U remakeu filma koristit će se 'elementi' iz originalne priče – dječak se se s majkom seli u novi, njemu nepoznati, grad gdje ga neprestano maltretiraju sve dok ga 'pod svoje' ne uzme ekscentrični mentor. Radnja se dešava u Pekingu, a Jedenenov lik je nazvan Dre.

Prve 'glumačke korake' Jaden je načinio u filmu 'The Pursuit of Happyness' u kojem je glumio s ocem Willom, a prošle godine se pojavio i u filmu 'The Day The Earth Stood Still'.

Iako ima samo jedanaest godina Will Smith i njegova supruga Jade Pinkett Smith, koja je poznata po ulogama u trilogiji 'Matrix', sinu pružaju veliku podršku.

"Nisu u pitanju treninzi, već geni", prokomentarisao je Will sinov uspjeh, prenosi britanski Daily Telegraph.