"Predstavljen iGhost"
0

Simpsonovi zbijaju šale o Steveu Jobsu

Sarajevo-x.com
Popularni TV sitcom "Simpsonovi" našao je načina da kroz svoje epizode spomene i preminulog direktora i suosnivača Applea Stevea Jobsa. Nekima se neće svidjeti, ali to su jednostavno Simpsonovi.

Način koji su odabrali neki će smatrati uvredljivim i crnim humorom, dok će drugi pak reći da se samo radi o dobroj šali i svojevrsnom odavanju priznanja Jobsu.

U epizodi pod naslovom "Politički nesposobni sa Homerom Simpsonom", Homer je gost u jednoj TV emisiji, a dok on govori, u dnu ekrana se prikazuju vijesti, jedna od njih je: "Steve Jobs predstavio iGhost." (eng. Ghost - duh), čime se aludira na Appleove "pametne" telefone iPhone.

Pored toga, Simpsonovi nisu odoljeli ni tome da se našale na račun Evropljana, posebno Grka, pa se pojavio i natpis: "Evropa prodaje Grčku na eBayu". Tu je još i šala na račun Kongresa SAD-a i priče o smaku svijeta: "Kongres odgađa kraj svijeta za 2013."

Ovaj animirani sitkom je i ranije imao slične šale. Mislite li da su otišli predaleko ovog puta ili neki ljudi jednostavno nemaju smisla za humor pa ih kritikuju?