Film/TV
0

Simpsoni postali i filmske superzvijezde

Sarajevo-x.com
Nakon 18 godina prikazivanja na TV ekranima Simpsoni su u samo jednom danu postali i filmske superzvijezde. Animirani film "The Simpsons Movie" u petak je samo u Sjevernoj Americi zaradio više od 29 miliona američkih dolara.

Animirani film "The Simpsons Movie" baziran na TV seriji "The Simpsons" nadmašio je očekivanu zaradu u iznosu od 29,1 miliona američkih dolara u prvom danu prikazivanja u SAD-u i Kanadi, objavila je kompanija Box Office Mojo.

Radi se o petom najvećem otvaranju ove godine, objavljeno je iz ove kompanije, a film će vjerovatno i nadmašiti prognoze zarade za cijeli prvi vikend prikazivanja.

Distributer filma o Simpsonima, 20th Century Fox, nadao se da će film zaraditi 30 miliona američkih dolara za prvi vikend prikazivanja, dok su analitičari prognozirali iznos od 50 miliona dolara.

Na drugom mjestu u petak, prema procjenama kompanije Box Office Mojo, našla se komedija "I Now Pronounce You Chuck & Larry" sa zaradom od 6,2 miliona američkih dolara, a prate ga mjuzikl "Hairspray" (5,2 miliona dolara) i "Harry Potter and the Order of the Phoenix" (5,0 miliona dolara).

www.simpsonsmovie.com