Objavljen trailer
13

Sila zla ne miruje: Horor Brightburn uskoro u bh. kinima

Klix.ba
Horor Brightburn, koji donosi priču o djetetu sa vanzemaljskim sposobnostima, će na proljeće biti prikazan u bh. kino dvoranama.

Brandona (Jackson A. Dunn) su, kao bebu, pronašli bračni par Tori (Elizabeth Banks) i Kyle (David Denman). Nakon što su neko vrijeme bezuspješno pokušavali dobiti dijete odgovor na njihove molitve sleti im skoro u dvorište kuće. No vrlo brzo shvate da njihov najveći dar je u stvari prokletstvo, za njih same ali i za cijelu zemlju.

Brandon, tražeći odgovore na pitanja o sebi jer se oduvijek osjećao drukčijim, odrastajući otkriva svoje nevjerojatne sposobnosti ali i način kako ih iskoristiti. Njegov način, na očaj njegovih roditelja, nije na dobrobit čovječanstva. Iako i sama u opasnosti, Brandonova majka Tori ne odustaje od potrage za dobrim u njemu jer, unatoč svemu, on je i dalje njezin sin.

U zastrašujućem naučno-fanstastičnom hororu "Brightburn" kojeg režira mladi autor David Yarovesky shvatićemo da tajanstveni ljudi sa supermoćima ne moraju doći na Zemlju nužno kako bi nas spasili. Napeti horor kreće sa prikazivanjem u svim bh. kinima u distribuciji Con film, zvaničnog zastupnika studija Sony u drugoj polovini maja.