|

Sienna Miller će igrati Tippi kojom je Hitchcock bio opsjednut

Sienna Miller će igrati Tippi kojom je Hitchcock bio opsjednut
0
S
Sarajevo-x.com
5.12.2011. u 08:29
0
komentara
0

dijeljenja
1/5 Tippi Hedren i Melanie Griffith
2/5 Tippi i Alfred Hitchcock
3/5 Tippi u filmu "Ptice"
4/5 Tippi u filmu "Marnie"
5/5 Sienna Miller
Sienna Miller će igrati glavnu ulogu u filmu o slavnom holivudskom reditelju Alfredu Hitchcocku, tačnije o njegovoj opsesiji glumicom Tippi Hedren.
Film će se u kinima naći pod nazivom "Djevojka", a snimanje počinje sljedeće sedmice. Priča bi trebala pokazati kako je 62-godišnji reditelj više od 20 godina seksualno uznemiravao mladu Tippi te kako je nastojao da bude uključen u njen život i iza kamera.

Tippi nije pristajala na intimne odnose sa rediteljem, pa ga je na kraju i ostavila, iako joj je umnogome od toga zavisila karijera.

Autorica scenarija je Gwyneth Hughes koja kaže da je općepoznata stvar da je Hitchcock bio opsjednut plavušama koje su glumile u njegovim filmovima.

"Prema Tippi je gajio opsesivnu ljubav, čega se ona užasavala", rekla je Hughes, prenose američki mediji.

Hedren je postala poznata nakon uloge u Hitchcockovom filmu "Ptice" (1963.), a godinu kasnije se pojavila i u filmu "Marnie", kada joj je i postalo jasno šta se ustvari od nje traži. Tippi je tada odlučila prekinuti ugovor s rediteljem, a to ne samo da je zaustavilo njenu karijeru, već je imalo loš utjecaj i na Hitchcocka, koji više nije bilježio tako dobre rezultate u karijeri.

Ono što je Hitchcocka činilo opsesivnim je njegovo nastojanje da kontorliše čak i to šta će Tippi jesti, piti i oblačiti u privatnom životu.

Film se bazira na knjizi biografa Donalda Spotoa "Spellbound By Beauty".

Tippi danas ima 81 godinu i pristala je da sarađuje sa ekipom filma, kako bi on što vjerodostojnije prikazao odnos između nje i slavnog reditelja.

Tippi Hedren je inače majka glumice Melanie Griffith.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.