Film/TV
0

Shyamalanova ekranizacija novele 'Life Of Pi'

Klix.ba
M. Night Shyamalan
M. Night Shyamalan
M. Night Shyamalan, čovjek koji je fascinirao ljubitelje filma širom svijeta blockbusterom 'Šesto čulo', trenutno pregovara o mogućoj ekranizaciji veličanstvene avanturističke novele Yanna Martela pod naslovom 'Life Of Pi'.

Maštovita i simpatična novela govori o neobičnom putovanju darovitog i religioznog 16-godišnjeg dječaka porijeklom iz Indije. Pi Patel je sin čuvara zološkog vrta, koji preživljava brodolom i pluta pučinom u malom čamcu za spašavanje prepunom egzotičnim životinjama poput živahne zebre, orangutana koji pati od morske bolesti, istačkane hijene i 450 funti teškog bengalskog tigra pod imenom Richard Parker.

Ova interesantna saga "izgubljeni na pučini" dobila je prestižnu književnu nagradu Booker Prize 2002. godine i trenutno se nalazi među prvih 25 na Amazon.com bestseler listi.

Prema riječima predsjednice Foxa 2000 Elizabeth Gabler, ovaj projekat je kao stvoren za Shyamalana, jer ne samo da je glavni lik novele porijeklom iz rodnog grada ovog filmskog reditelja (Pondicherry, Indija), već dječak svojim karakteristikama podsjeća na protagoniste u dosadašnjim Shyamalanovim filmskim projektima.