Rezultati ankete
0

'Shrek' - najbolji dječji film po izboru odraslih

Sarajevo-x.com
Dječja animirana komedija 'Shrek' proglašena je najboljim dječjim filmom po izboru odraslih gledatelja, pokazuju najnoviji rezultati ankete OnePoll.

Animirani film studija Dreamworks o nezgrapnom zelenom divu Shreku ubjedljivo je prestigao također velike Disneyeve filmske hitove 'Pirates Of The Caribbean' na drugom, i 'Finding Nemo' na trećem mjestu najboljih deset dječjih filmova.

'Shrek je odličan film za svu publiku, od pet do 50 godina. Ima jednostavnu priču i živopisne karaktere što zabavlja djecu, ali i humor i šale koje uveseljavaju odrasle. To je ono što garantira da će ovaj film svi zavoljeti', rekli su u OnePollu.

Shrek je bio prvi film koji je dobio Oscara u kategoriji za najbolji animirani film, koja je po prvi put uvedena za filmsku godinu 2001., a trenutno se nalazi na 160. mjestu popisa 250 najboljih filmova svih vremena na najvećoj internetskoj bazi podataka o filmu IMDb.

Filmski serijal o Shreku, za koji su glasove posudili slavni glumci Eddie Murphy, Mike Myers i Cameron Diaz, ima dva nastavka, a producenti uskoro pripremaju i treći nastavak.

Lista najboljih 10 dječjih filmova po izboru odraslih:

  1. Shrek
  2. Pirates Of The Caribbean
  1. Finding Nemo
  2. Toy Story
  3. Harry Potter And The Philosopher's Stone
  4. The Lion King
  5. Mrs Doubtfire
  6. Monsters Inc.
  7. Ice Age
  8. Wallace And Gromit: Curse Of The Were-Rabbit