Veliki dan
96

SFF i Turistička zajednica KS ozvaničili saradnju prvi put nakon 23 godine

Klix.ba
Nermin Muzur i Mirsad Purivatra (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nermin Muzur i Mirsad Purivatra (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Prvi put u 23 godine ozvaničena je saradnja Sarajevo Film Festivala i Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kako je rekao direktor SFF-a Mirsad Purivatra, ovo je ogromno priznanje za sve koji rade na projektu zvanom SFF kojim se značajno doprinosi razvoju privrede i turizma u Kantonu Sarajevo privlačenjem velikog broja posjetilaca, čemu svjedoči i gotovo 90-postotna popunjenost kapaciteta na Booking.com.

O podršci istinskom prazniku filma koji počinje 11., a završava 18. augusta govorio je i direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur.

Mirsad Purivatra (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mirsad Purivatra (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Putujući po svijetu, razgovarajući s turističkim zajednicama drugih zemalja vidjeli smo s kakvim respektom pričaju o SFF-u i bilo nam je nevjerovatno da Turistička zajednica KS ne sarađuje s tim festivalom", kazao je Muzur.

Ponudio je svoje usluge tokom cijele godine, razgovore o projektima i mogućnostima unapređenja grada.

Nermin Muzur (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nermin Muzur (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

"Turizam je pozitivna priča koju moramo sistemski razvijati. Imamo sve predispozicije da ga unaprijedimo", kazao je Muzur uz nadu da će saradnja u narednim godinama rezultirati poboljšanjima.

Kanton Sarajevo s premijerom Elmedinom Konakovićem na čelu je finansijski podržao SFF s 200.000 KM, a prvi put mu se u tome pridružila Turistička zajednica KS koja je za rad festivala izdvojila 30.000 KM.