Film/TV
8

SF spetakl "Prometej" u multiplexu Ekran Zenica

Klix.ba
Nova filmska sedmica donosi nam jedan od najiščekivanijih filmova godine, SF spektakl "Prometej" (Prometheus), koji nam donosi autor klasika “Alien”, “Blade Runner” i “Gladijator”, režiser Ridley Scott.

SF spektakl Ridleyja Scotta "Prometej" (Prometheus) se također odvija u svijetu Aliena, i to kroz priču o istraživačima koji traže tajnu ljudskog postanka, a mogli bi izazvati sveopću apokalipsu.

Ekipa naučnika i istraživača na Prometeju se nalazi, ni više, ni manje, nego na putu da otkrije odgovore na najdublja životna pitanja. Ekspediciju vode dva brilijantna mlada naučnika, Shaw (Noomi Rapace) i Holloway (Logan Marshall-Green), sa suprotnim motivima.

Shaw je vjernica: želi upoznati "bogove", kako bi se približila svojim tradicionalnim vjerskim pogledima, dok Holloway želi razotkriti tu vrstu duhovnosti. Kao arheolozi su u svom radu otkrili tragove na špiljskim piktogramima iz starih civilizacija širom svijeta, pri čemu svi ukazuju na isto mjesto u dalekom svemiru.

Uvjerili su korporaciju Weyland Industries da finansira misiju. Niko od njih nije bio pripremljen za nezamisliveprepreke na koje će naići. Posada Prometeja misli da ide u raj, otkriti odgovore na najvažnija pitanja, ali nailaze na zastrašujući svijet tame.

Ekipa susreće preživjelog iz civilizacije koja kontrolira neke vrlo opasne elemente, uključujući različite oblike biologije i biomehanike, koji u trenu mogu uništiti svoju žrtvu, ili još gore.

Termini projekcija svaki dan od 18:30 i 20:45 sati.