Film/TV
0

"Sestre", "Žrtve pijuna" i "Zozonci u zemlji vjetra" od 24. decembra u Multiplexu "Ekran"

Klix.ba
Plakat za film Sestre
Plakat za film Sestre
Od 24. decembra u Multiplexu Ekran Zenica ne propustite pogledati urnebesnu komediju “Sestre”, biografsku dramu “Žrtvovanje pijuna” i animiranu 3D avanturu “Zozonci u zemlji vjetra”.

Nova filmska sedmica donosi fantastičnu komediju, “Sestre” u kojoj se ponovo ujedinjuju Tina Fej i Ejmi Pouler. Film reditelja Džejsona Mura (Pitch Perfect) govoru o dvije udaljene sestre koje su pozvane da se vrate kući i srede svoju dječiju sobu pre nego što njihovi roditelji prodaju porodičnu kuću. U želji da se prisjete slavnih dana, one će prirediti poslednju srednjoškolsku žurku za svoje drugare iz razreda, što će se pretvoriti u katarzičnu pijanku koja je neophodna gomili odraslih ljudi.

Termini projekcija svaki dan od: 16:00, 18:15 i 20:30 sati

"Žrtvovanje pijuna" je biografska drama o svjetskom prvenstvu u šahu, koje je održano u Rejkaviku 1972. godine, u kome su učestvovali Amerikanac Bobi Fišer i Rus, branilac titule, Boris Spaski. Partija šaha prerasla je u bojno polje Hladnog rata. Njihov meč nazvan je partijom vijeka i privukao više pažnje od bilo kog šahovskog takmičenja do tada i od tada. "Žrtvovanje pijuna" nam pokazuje šta se dešavalo iza scene i dopušta nam da zavirimo u psihu takmičara. Sovjetska škola šaha je dugo bila na vrhu i smatralo se da je Spaski nepobjediv.

Termini projekcija svaki dan od: 19:00 i 21:15 sati.

Za naše najmlađe posjetioce Multiplex "Ekran" pripremio je animiranu avanturu, priču o Zozoncima koji žive u malom gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vjetra. U novoj avanturi, Vrana-vještica je odlučna da otme Glavni točak koji sve pokreće. Šest nerazdvojnih prijatelja pokušaće da je spriječe i spase svoj divni grad. Termini projekcija svaki dan od 14:00 sati, te subotom i nedjeljom od 10:30 i 12:00 sati.