24. izdanje
10

Šesti dan SFF-a donosi "Kafu sa..." glumcima filma "Dogman" i brojne filmske projekcije

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šesti dan 24. Sarajevo Film Festivala donosi "Kafu sa..." glumcima filma "Dogman" Marcellom Fonteom i Edoardom Pesceom koji će se obratiti okupljenima na Festivalskom trgu.

Marcello Fonte i Edoardo Pesce ostvarili su glavne uloge u filmu "Dogman" italijanskog reditelja Mattea Garronea. Ljubitelji filmske umjetnosti sinoć su u sklopu Open Air programa imali priliku pogledati ovaj film koji donosi priču o Marcellu, sitnom i blagom čovjeku koji živi u predgrađu stiješnjenom između velikog grada i divljine, gdje vlada zakon jačega. Dane provodi između posla u skromnom salonu za pse, ljubavi prema kćerki Alidi i potčinjenog odnosa sa Simoncinom, bivšim bokserom koji terorizira čitavo naselje. Uloge u filmu ostvarili su Marcello Fonte, Edoardo Pesce, Nunzia Schiano, Adamo Dionisi, Francesco Acquaroli, Alida Baldari Calabria, Gianluca Gobbi. Film je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Cannes Film Festivalu.

U sklopu Takmičarskog programa - igrani film u Narodnom pozorištu Sarajevo će u 19:30 biti upriličena projekcija filma "Horizont" gruzijske rediteljice Tinatin Kajrishvili. Film će na 24. Sarajevo FIlm Festivalu imati regionalnu premijeru.

U 22 sata u Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte film "Aga" Milke Lazarova, koji donosi priču o Nanooku i Sedni koji sanjaju o ponovnom ujedinjenju sa svojom kćeri Ágom koja je davno napustila roditeljski dom i tradicionalni način života koji polako izumire.

U Raiffeisen ljetnom kinu će u 20:30 sati biti uprličena projekcija biografske krimi-drame "Angel" reditelja Luisa Ortega. Film je nastao u koprodukciji Argentine i Španije i donosi priču o Carlosu Robledou Puchu, 17-godišnjem Argentincu koji je za samo četiri godine svog kriminalnog djelovanja ubio 11 osoba i izveo više od 40 pljački. Zbog kovrdžave plave kose i lijepog lica nazvali su ga "Anđeo smrti", a u konačnici su ga osudili na najdužu zatvorsku kaznu u historiji Argentine.

Ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u Meeting Pointu, Art kinu Kriterion, Cinema Cityju, Sarajevsko Summer Screenu, Pozorištu mladih, kinu Novi Grad i MMC - Kinu Ilidža.

SFF