Film/TV
0

VIDEO / Šest prijavljenih radova iz BiH za Jameson Empire Awards 2013.

Klix.ba
Gary Oldman
Gary Oldman
Takmičenje Jameson Empire Awards "Done in 60 Seconds" ulazi u finalnu fazu. Rok za prijavu radova je produžen do 27. januara, a dosad je iz BiH pristiglo šest prijavljenih radova.

"Od vas, naših super talentovnih i kreativnih takmičara očekujemo da snimite rimejkove stranih filmova u trajanju od 60 sekundi. Odaberite poznati strani film po svojoj želji i obradite ga na svoj jedinstveni, kreativni način u trajanju od 60 sekundi. Čini vam se da je to nemoguće ili prekratko? Jedan minut sadrži sasvim dovoljno sekundi da bi se pobijedio zločinac, osvojila devojka i odjahalo u sumrak", ističu organizatori takmičenja.

Na Facebook stranici Facebook.com/jamesonBiH pogledajte i ocijenite kakvi su do sada prijavljeni radovi.

Da biste učestvovali u ovogodišnjem takmičenju i bili u prilici da prisustvujete Jameson Empire Awards blistavoj ceremoniji u Londonu marta 2013. godine, sve što je potrebno je da nabavite ili pozajmite kameru, okupite ekipu prijatelja koja će vam pomoći i počnite sa snimanjem.

Pobjednik takmičenja bit će proglašen na finalnom događaju u februaru i dobit će priliku da otputuje u London, gdje će se u konkurenciji sa još dvadeset takmičara boriti za prvo mjesto na Jameson Empire Awardsu u martu 2013. godine.

Ne morate biti profesionalac da biste postali najbolji reditelj i stali rame uz rame sa svjetskim zvijezdama. Sve što je potrebno je da se dobro provedete i svoju kreativnost podijelite sa drugima.