VIDEO
/
Sesame Street proslavlja 40. godina emitiranja

S
Sarajevo-x.com
10.11.2009. u 16:33
0
0
Sesame Street proslavlja 40. godina emitiranja
0
Sesame Street proslavlja 40. godina emitiranja
Popularna dječija emisija 'Sesame Street' proslavlja 40 godina emitovanja. Prva emisija ovog zabavno-edukativnog serijala emitivana je 10. novembra 1969. godine i sve do danas ostala je jedna od najpopularnijih dječijih emisija širom svijeta.
I nakon više od 21. miliona minuta emitiranja, 122 Emmyja i nagrade za životno djelo dječija emisija 'Sesame Street' uspjela je ostati relevantna, mada ponekad i pomalo kontroverzna.

Povodom obilježavanja ovog jubileja pripremljena je specijalna epizoda u kojoj nastupa i prva dama Amerike, Michelle Obama.

Naime, supruga američkog predsjednika u toj epizodi stanovnike 'Sesame Streeta' podučava koristima uzgoja zdravog voća i povrća, te na taj način potiče djecu na zdrav obrok.

U specijalnoj epozodi se pojavljuje i Cameron Diaz koja govori o važnosti sađenja drveća, a osim nje tu su i druge slavne osobe kao što su Eva Longoria-Parker, komičar Ricky Gervais, Hugh Jackman, te Sarah Jessica Parker.

Povodom 40. godina postojanja objavljen je i DVD sa najinteresantnijim epizodama iz ove dječije emisije.Sesame Street je popularna dječija emisija zabavnog, ali i edukativnog karaktera. Već 40. godina brojna djeca širom svijeta uče slova, brojeve, i brojne druge korisne stvari uz stanovnike Sesame Streeta, a to su Ernie, Bert, Grover, Elmo i brojni drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: