Film/TV
0

Serije "Otok nade" i "VR5" na Federalnoj televiziji

Sarajevo-x.com
Od naredne sedmice Federalna televizija će početi emitovati dvije nove serije, "Otok nade" svakim radnim danom u podnevnom teriminu te "VR5", koja će ići svakog petka u kasnim večernjim satima.

Otok nade ponedjeljak - petak, 12.10

Radnja "Otoka nade", zasnovana je na britanskoj seriji pod naslovom "Ballykissangel" u kojoj engleski svećenik dobiva premještaj u jedno malo irsko selo. U ovoj seriji, Daniel Copper se nađe na prekretnici svoga života. Nakon nekoliko privatnih neuspjeha, prihvata mjesto svećenika na jednom malom ostrvu daleko od obale Seattlea.

Očekujući neko mirno selo, Daniel nalazi nešto sasvim drugo. Na Hope Islandu (Otoku nade), tradicija čuvana vijekovima se često sukobljava s nepredviđenim izazovima savremenog života.

Uloge tumače: Cameron Daddo /Daniel Cooper/, Suki Kaiser /Alex Stone/, Duncan Fraser /Brian Brewster/. Drama.

VR 5 petkom u kasnim večernjim satima

"VR.5", ili Virtualna realnost, nivo 5, je područje cyberspacea gdje Sydney Bloom (Lori Singer) iz hobija radi na svojoj kućnoj VR opremi. Ona slučajno otkriva da može uvući ljude u virtualnu realnost, gdje podsvjesni događaji utječu na ljude kada se probude, otkrivajući informacije koje osobe kriju čak i od samih sebe.

Tražeći pomoć od stručnjaka za VR, dr. Franka Morgana (Will Patton) ona privlači pažnju tajne organizacije za bezbjednost pod imenom Komitet. Ona saznaje da ima jedinstvenu sposobnost da uđe u podsvijest ljudi putem telefona. U nastojanju da se ne izgubi u svojoj novootkrivenoj vještini, ona poziva svog prijatelja iz djetinjstva Duncana, čije znanje i iskustvoj joj pomažu u radu sa novom tehnologijom. U toku jednog obavljanja zadatka za Komitet, ona gubi doktora Morgana, a dodjeljuju joj misterioznog Olivera Sampsona (Anthony Stewart Head) kao njenog novog kontrolora.