Nosila je nakon razvoda
0

Serija "The Crown" u petoj sezoni vraća kultnu "osvetničku haljinu" princeze Diane

N. O.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Nove fotografije iz pete sezone serije "The Crown" otkrivaju verziju kultne "osvetničke haljine" princeze Diane koju je nosila na prvom pojavljivanju u javnosti nakon razvoda od princa Charlesa 1994. godine.

Princeza Diana imala je mnogo kultnih modnih trenutaka tokom godina, ali bez sumnje, haljina koju je nosila nakon razvoda od princa Charlesa bila je jedna od odjevnih kombinacija o kojima se najviše pričalo tokom vremena.

Kreiravši izraz "osvetnička haljina", Diana je izašla u pripijenoj maloj crnoj haljini koja je sezala tik iznad bedra i imala dekolte otvorenih ramena dok je prisustvovala svečanosti u Galeriji Serpentine u Kensington Gardensu u junu 1994. godine.

Dianine fotografije na kojima izborom odjeće krši kraljevski protokol su prikazane širom svijeta ubrzo nakon što je njen suprug, princ Charles, priznao da je počinio preljubu tokom TV intervjua.

Ovo priznanje izazvalo je medijsku pomamu u kojoj su mnogi doživjeli Dianinu odjeću kao njen način da se "izdigne iznad haosa" (odatle etiketa "osvetnička haljina").

Sada, skoro trideset godina kasnije, "The Crown" vraća ovaj izgled u predstojećoj sezoni serije što je izazvalo lavinu reakcija.

Ove sedmice, Elizabeth Debicki, koja će glumiti pokojnu kraljevsku osobu u 5. sezoni, primijećena je na snimanju dobro poznatog događaja, a na fotografijama sa seta nosila je vrlo sličnu verziju Dianine duboke haljine Christine Stambolian.

[TWITTER]1456778368007884800[/TWITTER]

Kako je Dianina haljina izazvala pompu u medijima, tako je i verzija koju nosi Debicki izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama, a Twitter obiluje fotografijama na kojima porede originalnu verziju s onom iz serije.

U petoj sezoni serije Debicki će zamijeniti Emmu Corrin, koja je igrala Dianu u četvrtoj sezoni, kao princezu od Velsa. Sljedeći dio serije smješten je prvenstveno na sredinu 1990-ih, što zahtijeva stariju glumicu da tumači princezu.

Ne zna se mnogo o predstojećoj sezoni, međutim, imajući u vidu sklonost serije da pogađa ključne trenutke u historiji kraljevske porodice, događaji koji su doveli do prerane smrti princeze Dajane će najverovatnije biti u fokusu.