Alexis upoznaje svoju prošlost
0

Serija na TV1: Tajne sa Otoka počet će se otkrivati

Sarajevo-x.com
TV1 Mreža prošle subote u terminu od 20:05, premijerno na ovim prostorima, uspješno je lansirala prvu epizodu ljubavne drame “Otok” koja svjedoči o nevjerovatnoj snazi ljudskog duha i ljubavi.

U prvoj epizodi gledatelji su upoznali Alexis Fielding, odlučnu mladu ženu koja je željela da otkrije više o prošlosti svoje majke Sophie, koja je obavijena velom tajni. U želji da sazna više o svom porijeklu, iz Londona došla je na Kretu i susrela se sa ženom koja joj konačno otkriva istinu o životu i prošlosti njene majke, ali i generacija prije nje.

Dolaskom na Kretu, život Alexis Filding više nikada neće biti isti. Tajne se počinju otkrivati detaljima vezanim uz porodičnu priču o dvije sestre, Marie i Anne, čiji različiti karakteri uzrokuju porodičnu dramu. Maria je mirna, strpljiva i uljudna, kao i njena majka Eleni, odnosno prabaka od Alexis. Anna, druga sestra, više je spontana i pomalo divlja. Želi bolji život u odnosu na onaj koji joj omogućava porodica i malo mjesto.

Udavši se za lokalnog bogataša, mislila je da će sve biti bolje. Ali, nije. Ljubav je potražila sa drugim mladićem, a pravi konflikt nastaje kada se njena starija sestra, Maria, nakon izvjesnog vremena udaje za čovjeka kojeg voli.

Drama između dvije sestre uputpunjena je pričom o ljubavi i razdvojenisti njihovih roditelja. Nakon što je oboljela od gube, njihova majka Eleni poslana je na otok, a njen muž ostao je sam da brine o kćerkama.

U priču o Otoku uvela nas je Evgenia Dimitropoulou, koja igra dvije uloge u seriji, mlade Alexis Fielding, ali i Anne Petraki, čije će se burne ljubavne priče o rastrganosti između muža i ljubavnika, te sestrinske odanosti i ljubavi prema istom muškarcu, preplitati kroz daljnju radnju seriji.

Serija Otok snimana je na autentičnim historijskim lokacijama na Kreti, selima Plaka, Spinalonga, Elounda i poznatom prelijepom ljetovalištu Agios Nikolaos. Ljubavne i životne priče, osim prelijepim krajolikom, prožete su notama posebno komponovane muzike grčkog autora Minosa Matsasa. I svi ostali elementi serije, od scenarija, režije, glumaca, kostimografije, imaju za cilj da predoče snagu ljubavi i nepobjedovosti ljudskog duha.

Osim na regionalnim tv stanicama, hrvatskom RTL i Prvoj Srpskoj u Srbiji, gdje je Otok planiran u jesenjoj šemi, prava na emitovanje kupio je i Turski ATV, te njemački ZDF. Emitovanje na ovim TV kućama starta u decembru.