Film/TV
0

Serija "Kako vrijeme prolazi" najgledaniji program u terminu emitovanja

Sponzorirani članak
Serija koja iz sedmice u sedmicu sve veći broj gledatelja drži u neizvjesnosti dok se pitaju da li će sudbina njihovih junaka biti onakva kakvu bi oni voljeli, turska mega popularna drama "Kako vrijeme prolazi" jučer je, prema mjerenjima Bosna TV-a, bila najgledaniji program u trenutku emitiranja.

Sa rekordnih 33,9 %, koliko pripada procenta gledanosti TV1 u terminu od 21 do 22 sata po lokalnom, odnosno od 15 do 16 sati po srednjoameričkom vremenu, za ovu seriju se opredjelilo najviše publike koja program TV1 prati preko platforme Bosna TV-a, dok je najbliži konkurent ostvario procenat gledanosti od 14,19 %.

TV1 je prva TV kuća u regionu koja je još 2011. godine počela sa emitovanjem ove popularne ljubavne i porodične drame, a u 2012. sa emitovanjem krenula je Nova TV u Hrvatskoj, Sitel TV u Makedoniji, te u 2013. TV Vijesti u Crnoj Gori i Prva Srpska u Srbiji.

Zbog izuzetne gledanosti serije TV1 trenutno pregovara o kupovini prava njene posljednje, treće sezone.

I dok su u seriji neki likovi suparnici, a drugi najbolji prijatelji i osobe od povjerenja, neki ludo zaljubljeni, a drugi ludi od zavisti i neispunjenih snova, na setu ove izuzetno popularne turske serije svi su ustvari veliki prijatelji i prave kolege. Rado provode vrijeme zajedno i nakon snimanja, a posebno su sretni kada zajedno osvajaju nagrade za sjajnu glumu, ponosno koračajući crvenim tepihom, kao što je to bio slučaj na dodjeli najprestižnije nagrade za najbolja dramska ostvarenje i najbolje odigrane uloge Zlatni leptir (Golden Butterfly).