Film/TV
0

Serija "Dolina vukova" ruši sve rekorde gledanosti

Sarajevo-x.com
Turska serija "Dolina vukova", koju trenutno možemo gledati na televiziji OBN je "najžešća" serija ikad snimljena na Bliskom Istoku.

Na danje emitiranja ispraznila je ulice turske. Svi su pohrlili pred male ekrane, gledati "čudo od serije“. Serija se gledala kolektivno, u kafićima, na trgovima- poput nogometne utakmice. Popularnost serije privukla je gostujuće glumce svjetskog kalibra Sharon Stone i Andyja Garcije.

Da li je serija uistinu jako dobra, ili je u pitanju trend emitiranja turskih serija?! Odgovor je jednostavan, prosječan konzument televizijskog sadržaja želi otprilike tri stvari: ekskluzivno, žestoko i zabavno. Turska vlada je na vrijeme uvidjela kako poboljšati ugled među drugim evropskim i svjetskim zemljama, pa je odlučila uložiti u turizam. Istraživanja kažu da se nakon prikazivanja turskih serija u svijetu, Turska "popela" na zavidno treće mjesto po posjećenosti turista. Jedna od serija koja je pripomogla u osvajanju gledatelja kao i turista je zasigurno i "Dolina vukova“.

U mračnoj i maglovitoj Turskoj za jednu godinu obrne se sto dvadeset i pet milijardi dolara kroz kocku, šverc drogom i oružjem. Za borbu protiv velikog zla, potreban je veliki čovjek. Radnja serije je žestoka i napeta, a kroz priču se prožima i netipična ljubavna priča. Ako tražite seriju koju žele gledati zajedno, i muškarci a i žene, bez da se prepiru oko daljinskog upravljača - "Dolina vukova“ je ta. Od ponedjeljka do četvrtka, na televiziji OBN.