Reboot serije
85

Serija "Beverly Hills" vraća se na male ekrane s originalnom glumačkom postavom

Klix.ba
Originalna glumačka postava legendarne tinejdžerske serije "Beverly Hills" vraća se na male ekrane, piše Variety.

Ovog ljeta ćemo glumce Jasona Priestleyja, Jennie Garth, Iana Zieringa, Gabrielle Carteris, Briana Austina Greena i Tori Spelling gledati u novih šest epizoda serije "Beverly Hills 90210".

U novim epizodama saznat ćemo šta se događa kada se Jason, Jennie, Ian, Gabrielle, Brian i Tori ponovo okupe nakon 19 godina.

"Glumci neće igrati likove u seriji, već 'pojačane verzije sebe' sa zdravom dozom nepoštovanja inspirisanog njihovim stvarnim životom i odnosima", navedeno je u saopćenju FOX-a.

Predsjednik Entertainment FOX-a Michael Thorn kaže da je serija "Beverly Hills" ostavila neizbrisiv utjecaj na pop kulturu i čitavu generaciju.

"Moćno naslijeđe ove serije su smjele priče i likovi koji su veći od života i to je važan dio DNK naše mreže. Čast nam je što ćemo vratiti voljene članove originalne glumačke ekipe" rekao je Thron.

Chris Alberghini i Mike Chessler napisat će scenarij i producirati nove epizode serije. Originalna serija premijerno je prikazana u oktobru 1990. godine i postala je fenomen pop kulture, jer se tokom 10 sezona emitovanja bavila važnim problemima tinejdžera - od rivalstva u školi do trudnoće u tinejdžerskim danima, silovanja i alkoholizma.