{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Senzualna Ella Dvornik obilježila petu noć na crvenom tepihu SFF-a

14.8.2018. u 20:24
1.166
235
Senzualna Ella Dvornik obilježila petu noć na crvenom tepihu SFF-a
1.166
Poznate ličnosti iz BiH, regije i svijeta defilirale su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta Sarajevo i pete noći 24. izdanja Sarajevo Film Festivala.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Među njima su se isticali hrvatska blogerka Ella Dvornik koja je zablistala u kreaciji Matije Vuice, bivši ministar kulture i sporta KS Samer Rešidat, Maja Zećo i Aleksandar Seksan, Alban Ukaj i Sabina Ćudić, Boris Ler, Ejup Ganić sa suprugom te i ekipa filma “Dobar dan za posao” reditelja Martina Turka.

Tepihom su prošetali i glumci iz filma “Dogman” koji ce veceras biti prikazan u sklopu Open Air programa, Marcello Fonte i Edoardo Pesce, Nadine Mičić i Emir Fejzić, kao i Mirvad Kurić sa suprugom Zlatom.

Pred pozorištem našla se ekipa filma “Brak” koji je danas prikazan u sklopu programa U fokusu. Na crvenom tepihu zasjala je i ekipa filma "Teret" predvođena srbijanskim rediteljem Ognjenom Glavonićem.

Nakon toga je u Narodnom pozorištu Sarajevo upriličena regionalna premijera filma "Teret" koji je u konkurenciji za Srce Sarajeva za najbolji igrani film.

"Teret" donosi priču o Vladi koji radi kao vozač kamiona tokom NATO bombardovanja Srbije 1999. Nakon što je preuzeo posao da sa Kosova do Beograda preveze tajanstveni teret, Vlada kamionom prolazi kroz nepoznate krajeve i pokušava pronaći pravi put u ratom razorenoj zemlji. Zna da će se nakon što obavi posao morati vratiti kući i suočiti se sa posljedicama svojih djela.

Uloge u filmu ostvarili su Leon Lučev, Tamara Krcunović, Ivan Lučev, Pavle Čemerikić, Igor Benčina i mnogi drugi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: