Pitat će te starost...
33

Seks, laži i videotrake: Pogledali smo film o Pameli Anderson

Piše: Ines Mrenica
Netflix je objavio dokumentarni film "Pamela: A Love Story", u kojem slavna Playboyeva zečica i zvijezda “Baywatcha” otvoreno govori o karijeri, ljubavi i famoznoj snimci seksa.

Nakon što je prošle godine na streaming servisu Hulu objavljena igrana serija "Pam & Tommy", kanadska glumica i model Pamela Anderson pojavila se u zapaženom Netflixovom dokumentarcu. Opuštena i bez mrvice šminke, boravi na privatnom posjedu u Kanadi prisjeća se trenutaka koji su obilježili njezino djetinjstvo, uspon u Hollywoodu, brojne veze i turbulentno razdoblje koje je provela u braku s rockerom Tommyjem Leejem.

"Pamela: A Love Story" reditelja Ryana Whitea ekspresno će vas vratiti u devedesete godine kada je televizijom dominirala serija o ekipi spasilaca s egzotičnih plaža, mahom L.A.-ja. Crveni jednodijelni kupaći kostimi, plavi uvojci i tanke obrve obilježili su seriju "Baywatch", koju su gledali baš svi. Zanosna plavuša postala je najslavnija žena na svijetu zahvaljujući eksploataciji svojih raskošnih atributa, ali danas kaže da ima neke neriješene račune s medijima. U šestoj deceniji života priča priču o svom životu i prvi put pokazuje nikad prije viđene privatne snimke.

Pamela Anderson sa svojim sinom, insert iz filma
Pamela Anderson sa svojim sinom, insert iz filma

Djetinjstvo Pamele Anderson obilježile su svađe roditelja, dugogodišnje zlostavljanje dadilje (koju je htjela ubiti probadanjem srca hemijskom olovkom), kao i silovanje koje joj se dogodilo kada je imala samo 13 godina. Pamela Anderson je bilježila svaki trenutak svog života vodeći dnevnike, a tu praksu je nastavila upražnjavati u zreloj dobi, snimajući svoju svakodnevicu na kućni video. Jedna takva traka bit će ukradena iz njenog doma u Los Angelesu.

U filmu, koji je producirao njen sin Brandon Thomas Lee, Pamela progovara o spontanom pobačaju i neugodnostima koje su se događale kada je intimna snimka dospjela u javnost, uspoređujući sumanutu distribuciju i divljanje medija sa silovanjem. Traka je navodno zakucala posljednji ekser u sanduk zvan Pamelina filmska karijera, a među nešto ozbiljnije pokušaje njene glume ubraja se film "Barb Wire" iz 1996. godine, koji je promoviran u Cannesu.

Novac joj nikada nije bio posebno bitan. Pamela kaže da se farba se običnom bojom iz drogerije koja košta desetak dolara, a kada provlači karticu važno joj je samo da na njoj ima dovoljan iznos da plati manikuru. Odbila je pet miliona dolara za prava na distribuciju intimnog snimka koji je snimila sa svojim tadašnjim suprugom Tommyjem Leejem.

Na koncu, ovo je možda priča o našoj naivnosti i ispraznosti onog što decenijama gledamo na televiziji. Danas Pamela glumi na Broadwayu, u mjuziklu "Chicago" igra Roxie, pleše, pjeva i živi u sretnom braku.

O Pamelinom dokumentarcu nema se više šta reći osim upotrijebiti tagline ne tako davnog filma "Baywatch"- Go ahead and stare (Samo naprijed i bulji)…?