Film/TV
0

"Seks i grad" u prvom vikendu zaradio 55,7 miliona dolara

FENA
Film 'Seks i grad' u prvom vikendu prikazivanja zaradio je 55.7 miliona dolara u prvom vikendu prikazivanja te tako premašio sva očekivanja.

Štoviše, takva zarada je gotovo pa dvostruko veća od one koju je predviđao distributer Warner Bros., koji je prije premijere filma iskazivao nadu da će se prvi vikend uspjeti zaraditi 30 miliona.

No jak marketing i status koji ima TV serija očito su osigurale i veliki uspjeh cijelog projekta, najuspješnijeg tzv. 'ženskog filma' u povijesti, koji je usto i najuspješnija komedija s predikatom R (za odrasle) nadmašivši uspjeh filma 'Američka pita 2' (45.1 milion). Štoviše, 'Seks i grad' je na petom mjestu najuspješnijih filmova s oznakom R, odmah nakon 'The Matrix Reloaded', 'Pasije', '300' i 'Hannibala'.

Osim toga, uspjeh 'Seksa i grada' iznenadio je i analitičare koji su predviđali da će novi 'Indiana Jones' ostati na prvom mjestu američkog box officea, a koji je sada pao na drugo mjesto sa zaradom od 46 miliona u drugom vikendu. U posljednjih 11 dana, 'Indiana Jones' zaradio je 216.9 miliona dolara.

Na trećem mjestu nalazi se film 'The Strangers', 'Iron Man' je na četvrtom, a na petom su nove 'Narnijske kronike'.