Deset lakih komada sa...
3

INTERVJU / Šejla Salihefendić, Hayat TV: Mobiteli mi se kvare jer ne mogu da me prate

Razgovarao: Dalibor Bošnjak
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Šejla Salihefendić jedno je od najpoznatijih lica Hayat TV-a. Već četiri godine voditeljica je na ovoj televiziji, a njen posljednji angažman bio je u nedavno završenom takmičenju muzičkih talenata "Zvijezda možeš biti ti". Ova 24-godišnja studentica treće godine Pravnog fakulteta u Sarajevu podijelila je sa nama svoja razmišljanja i stavove i pozirala našem fotografu u sarajevskom The Clubu.

Kako se jedna buduća pravnica odlučila za posao na televiziji?

Ako to voliš, privlačno je. Ja iskreno jako uživam u ovome što radim i ovo je jedan od najljepših poslova, pogotovo za žene. Putujete, dotjerujete se, upoznajete različite ljude, ali ima i ona druga strana - umor, stres, malo slobodnog vremena, ali to je tako i kad to prihvatiš, jednostavno živiš takav život.

Ko su ti omiljene kolege/ice voditelji? Kako je raditi sa Igorom Todorovcem?

Uzora u ovom poslu nemam, a moje najdraže kolegice bile su Berina Spahalić-Mirković, Dalila Omerović i Arduana Kurić. S Igorom od početka radim gotovo sve emisije, ako ne ispred, onda je to obavezno iza kamere, tako da nijedan dio mog zadatka ne može proći bez njega. Odlično funkcionišemo i bitno je da znamo "odigrati" u datom momentu na datu situaciju jer sve što smo radili išlo je uživo i ako nešto ode pogrešno, nema povratka.

Kakvi su utisci nakon završetka showa "Zvijezda možeš biti ti"? Ko je bio tvoj favorit?

Pa lijepo je kada nakon tako zahtjevnog i gledanog TV-projekta dobijaš samo čestitke, i to ne samo ja, nego cijela ekipa. Napravili smo dobar posao.

Mirza Šoljanin je bio moj favorit i to sada mogu da kažem jer je sve gotovo, a od djevojaka bih izdvojila Jelenu koja ima fantastične glasovne mogućnosti i jako je vedra i zabavna osoba, s njom nikad nije dosadno. Oni su bili moji favoriti kada ih je ostalo 15. Na početku je bilo još kvalitetnih i prije svega kulturnih, lijepo odgojenih i pristojnih učesnika, a meni je to jako važno.

Jesi li imala vremena da se odmoriš?

Odmarala i nisam nešto posebno, nisam radila četiri dana nakon finala, spavala sam mnogo, fino i pravilno jela tri obroka dnevno, što do sada i nije bio slučaj. I meni ono najvažnije - nisam se morala šminkati i fenirati, a to mi je nakon svega bilo baš potrebno!

Kako teku pripreme za novu sezonu showa?

Pripreme su pri kraju, tako da već od ove sedmice startaju nove audicije. Radujem se novim ljudima, novim talentima i konceptu koji će biti drugačiji nego do sada. Ne smijem više ništa otkrivati. Sve ćete saznati vrlo vrlo brzo!

Koji su tvoji planovi za budućnost i nastavak karijere?

Položiti ispite koji su ostali i to što prije, još jednu sezonu privesti uspješno kraju i onda se pripremati za neki samostalni projekat jer mislim da polako dolazi vrijeme za neke drugačije stvari u kojima ću sve raditi sama. To su želje koje ću nastojati ispuniti.

Jesi li ovisnik o internetu i mobitelu? Koliko dnevno provodiš vremena na Facebooku?

O internetu baš i ne, koristim ga onoliko koliko mi treba za posao i dnevnu dozu informacija, ali o mobitelu itekako! Satima bih mogla pričati telefonom i nijedan moj mobitel nije se pokvario kao kod većine - moji mobiteli jednostavno prestaju da rade jer ne mogu da me prate. U posljednje vrijeme živcira me kucanje poruka, tako da se sva komunikacija svela na razgovore sa svima i to po 100 puta na dan. Na Facebooku imam profil, otvaram ga redovno, ali nisam ovisna, u posljednje vrijeme je to dobra reklama većini, ali ja se držim podalje od takvog marketinga.

Voliš li izlaske i koliko često izlaziš?

Izlaske volim, ali ne izlazim često. Volim dobar koncert, a mimo toga neizbježan je ručak i kafica sa mojim curama. To su uglavnom neke mirnije varijante u kojima sve uživamo barem jednom sedmično.

Koji je bio tvoj najveći voditeljski gaf?

Paaaa... sad... bilo ih je vjerovatno, pogotovo dok sam radila jutarnji program. Ustajanje ujutro ne podnosim uopšte, pa sam onda onako u polusnu vjerovatno "lupala" sve i svašta, ali se ničega konkretno ne sjećam (smijeh).

Kako se snalaziš u kuhinji? Znaš li skuhati pitu?

U kuhinji sam super, znam skuhati svašta, a pitu ne volim jesti, tako da je i ne pravim. Ko to zna - svaka mu čast, ali ja i nisam baš za razvijanje jufki.