{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedmo izdanje 'Društva znanja' na TV OBN

S
20.9.2008. u 06:54
0
0
Sedmo izdanje 'Društva znanja' na TV OBN
0
Emisija 'Društvo znanja' u produkciji Foto Arta i BH Telecoma i ove sedmice donosi interesantne naučne priče i nova znanja na male televizijske ekrane.
U tematskom dijelu emisije biće objavljena priča o elektronskom zdravstvu odnosno načinu na koji se putem modernih komunikacijskih tehnologija liječenje može obavljati i kod kuće, povezivanjem pacijenata sa liječnicima u bolnici. O ovom konceptu i razvoju pametnih kuća kao tehnološke podrške starim i iznemoglim osobama, govoriće uspješna domaća naučnica dr. Sanja Durmišević-Alićehajić sa Tehničkog univerziteta u holandskom gradu Delftu.'Društvo znanja' donosi i posebnu priču o ekološkim naporima Evropske unije koji su je tokom posljednjih 50 godina pretvorili u lidera u proizvodnji zelenih tehnologija.

U rubrici Portret škole biće predstavljen Institut za hidrotehniku Građevinskog fakulteta u Sarajevu koji više od pola stoljeća predstavlja središte naučnog i stručnog znanja u oblasti hidrotehnike i zaštite okoliša.

Akademik Esad Duraković gledaocima će predstaviti kapitalno djelo američkog naučnika Edvarda Saida 'Orijentalizam' koje govori o odnosu Zapadne civilizacije prema orijentalnom svijetu.

Od ove emisije BH Telecom gledaoce nagrađuje sa sedam nagrada. Uz web kameru, blue tooth slušalicu, usb stick, ruksak i peškir sa logom BH Telecoma, ovaj put možete osvojiti mobilni telefon i ULTRA paket sa 10 KM kredita te dopunu od 5 KM za svaki naredni mjesec tokom godine dana.

'Društvo znanja' emitira se u novom terminu u subotu, u 15 sati i 05 minuta, te reprizno srijedom u 14 sati i 25 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: