Srce Sarajeva
9

Sedmi dan 24. SFF-a u znaku dodjele nagrada u takmičarskim kategorijama

Piše: E. Lj.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sedmi dan 24. Sarajevo Film Festivala donosi više od 20 filmskih projekcija, kao i dodjelu nagrade Srce Sarajeva u svim takmičarskim kategorijama.

Dodjela nagrade Srce Sarajeva bit će održana u 20 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo. Nakon toga će u sklopu Open Air programa u Raiffeisen ljetnom kinu biti upriličena projekcija filma "Potoni ili plivaj" francuskog reditelja Gillesa Lellouchea.

Lellouche na veliko platno donosi priču o grupi muškaraca u četrdesetim godinama života koji, na pragu krize srednjih godina, na lokalnom bazenu formiraju prvi muški tim sinhronizovanih plivača. Uprkos skepticizmu i izrugivanju okoline, pod trenerskom palicom posrnule šampionke koja pokušava srediti vlastiti život, upuštaju se u neobičnu avanturu i uspijevaju povratiti malo samopouzdanja te saznati mnogo toga jedni o drugima, ali i o sebi samima.

Osim toga, u sklopu programa U fokusu u 16 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo pogledajte film "Ruben Brandt, kolekcionar" autora Milorada Krstića.

U sklopu programa Posvećeno u kinu Meeting Point će u 15 sati biti prikazan film "Zimski san" turskog reditelja Nurija Bilge Ceylana koji je dobitnik nagrade Počasno Srce Sarajeva.

U 19:30 sati slijedi crveni tepih na kojem se očekuju brojne zvanice.

U 21:45 sati u Cinema Cityju pogledajte pretpremijeru serije "Jutro će promeniti sve" reditelja Gorana Stankovića.