Od 21. do 24. jula
0

Sedam sjajnih filmova koji će biti prikazani na ovogodišnjem Omladinskom Film Festivalu

L. K.
Ovogodišnje izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo bit će održano od 21. do 24. jula, a publici je predstavljeno sedam glavnih dugometražnih ostvarenja koja će biti prikazana u sklopu festivalskog programa.

Film "Memories of a Teenager" bit će prikazan 21. jula u 21 sat (Open Air Cinema Gimnazijska, Kino Igman Ilidža). Režiju potpisuje Lucas Santa Ana.

Sinopsis: Nakon samoubistva njegovog najboljeg prijatelja i požara na zabavi zvanog Cromanon, nakon ilegalnih zabava u napuštenom skladištu i nakon srednje škole, u životu Zaboa prolazi godina koju bilježi u svom blogu "Sjećanja jednog tinejdžera".

Već naredni dan (22. juli u 20:30, Open Air Cinema Gimnazijska) publika će moći pogledati film "Keeper" Guillaumea Seneza.

Sinopsis: Maxime i Melanie su zaljubljeni. Zajedno nespretno istražuju svoju seksualnost s vatrenom znatiželjom sve dok Melanie ne shvati da je trudna. U početku Maxime loše prima vijesti, ali se onda navikava i prihvata ideju o roditeljstvu. Uvjerava Melanie da zadrži bebu. Tako je odlučeno - Melanie i Maxime postat će roditelji sa 15 godina.

Film "Posledice" Darka Štantea na repertoaru je 22. jula (U 21 sat Kino Igman Ilidža; U 22:30 Open Air Cinema Gimnazijska)

Sinopsis: Osamnaestogodišnji Andrej je zbog problematičnog ponašanja poslan u popravni dom. Tamo upoznaje Željka, neslužbenog vođu zatvorenika, koji uskoro počinje iskorištavati Andreja u zamjenu za tajenje njegove homoseksualnosti. No kada se suoči sa odlukom hoće li se pridružiti Željkovom životu kriminala ili ostati vjeran sebi, Andrejeva lična odgovornost i moralni integritet bit će stavljeni na kušnju.

Američko ostvarenje "Run, Hide, Fight" reditelja Kylea Ranklna bit će prikazano 23. jula (Kino Igman Ilidža 21 sat; Open Air Cinema Gimnazijska 22:30 sati).

Sinopsis: Sedamnaestogodišnja Zoe Hull koristi se svojom pameću, vještinama preživljavanja i suosjećanja kako bi se za svoj život i živote svojih prijatelja iz razreda borila protiv grupe školskih napadača, koji radnju prenose uživo.

Francuski film "Slalom" rediteljice Charlene Favler bit će prikazan 21. jula (20 sati, Pozorište mladih Sarajevo).

Sinopsis: Petnaestogodišnja Lyz, srednjoškolka u francuskim Alpama, primljena je u visoko selektivan skijaški klub čiji je cilj treniranje budućih profesionalnih sportista. Iskoristivši priliku za svog novog regruta, Fred, bivši prvak koji je postao trener, odlučuje Lyz učiniti svojom sjajnom zvijezdom bez obzira na nedostatak iskustva. Pod njegovim vodstvom Lyz će morati izdržati više od fizičkog i psihičkog pritiska treninga. Hoće li joj njena odlučnost pomoći da pobjegne od njegovog stiska?

Francusko ostvarenje "Hidden Kisses" Didiera Bivela bit će prikazano 23. jula (20:30 sati; Open Air Cinema Gimnazijska).

Sinopsis: Šesnaestogodišnji Nathan živi sa svojim ocem Stephaneom. Kao novi učenik u srednjoj školi pozvan je na zabavu gdje se zaljubljuje u Louisa, dječaka iz njegovog razreda. Nakon što ih neko fotografiše kako se tajno ljube, fotografija je objavljena na društvenim mrežama, a oni su prisiljeni sa se suočavaju sa nasiljem i osjećajem odbačenosti.

Naposljetku, posjetitelji festivala moći će 24. jula pogledati i film "Big Time Adolescence" Jasona Orleyja. (Kino Igman Ilidža 21 sat; Open Air Cinema Gimnazijska 21 sat)

Sinopsis: Prigradski tinejdžer postaje punoljetan, ali je pod destruktivnim vodstvom svog najboljeg prijatelja, koji je napustio fakultet.

Karte za programe Omladinskog Film Festivala Sarajevo je moguće kupiti on-line ili na prodajnim mjestima OFF-a - BOX OFFICE centrima

Kako do ulaznica?

Karte za 14.Omladinski Film Festival Sarajevo je moguće kupiti u sistemu Kupikaratu.ba ili na prodajnim mjestimaa Kupi kartu širom Bosne i Hercegovine. Karte je od 10.7. do 24.7. moguće kupiti 24/7 putem ovog linka. Karte za sve programa Festivala, moguće je kupiti i u sklopu BOX Office centara Festivala. Karte je moguće kupiti na svim kino lokacijama pred projekcije filmova.

Lokacije BOX OFFICE centara GLAVNI BOX OFFICE CENTAR - Trg Djece Sarajeva (BBI Centar) 16.-19.07. svaki dan od 15-21 sati 20.07. od 18-21 sati 21.-24.07. svaki dan od 11-21 sati BOX OFFICE CENTAR - Pozorište Mladih 21.-24.07. sat vremena prije početka projekcije BOX OFFICE CENTAR - Open Air Cinema Gimnazijska 21.-24.07. sat vremena prije početka projekcije BOX OFFICE CENTAR - Kino Igman 21.-24.07. sat vremena prije početka projekcije KONTAKT [email protected]

CIJENE ULAZNICA Open Air Cinema Gimnazijska - single lježaljka: 5,00 KM, 7,00 KM Open Air Cinema Gimnazijska - love seat: 9,00 KM, 12,00 KM Pozorište mladih: 5,00 KM Illidža: 5,00 KM