Film/TV
0

Sean Connery želi glumiti negativca u novom filmu o Jamesu Bondu

Sarajevo-x.com
Glumac Sean Connery, poznat po ranijim ulogama Jamesa Bonda, želio bi se pojaviti u novom filmskom nastavku o agentu 007, ali ovaj put u ulozi negativca. Preeliminarni dogovori između sedamdesetsedmogodišnjeg glumca i filmskih producenata su u toku.

Za realizaciju takvog projekta, Connery bi tražio vjerovatno desetomilionski iznos, koliko, kako je od ranije poznato, “košta” filmska uloga čuvenog glumca.

Prošlo je oko 25 godina otkako je posljednji put Sean Connery u ulozi Jamesa Bonda naručio martini. Uloge agenta 007 ostvario je u filmovima “Dr No” (1962), “From Russia With Love”, “Goldfinger”, “Thunderball”, “You Only Live Twice”, “Diamonds Are Forever” i “Never Say Never Again” (1983).

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

“Ne bih imao ništa protiv da se vratim u ulozi negativca, ali mislim da nemaju dovoljno novca da mi plate”, rekao je Sean Connery.

Škotski glumac koji je sedam puta tumačio lik Jamesa Bonda je izjavio da je zaista impresioniran debitantskim nastupom Daniela Craiga u ulozi agenta 007 i da bi volio nastupiti u filmu kao njegov protivnik.

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail