|

Sean Bean počeo odbijati "uloge koje umiru"

Sean Bean počeo odbijati "uloge koje umiru"
46
L. K.
21.9.2019. u 22:52
17
komentara
46

dijeljenja
Sean Bean počeo odbijati "uloge koje umiru" Foto: Bored Panda
Sean Bean je stekao reputaciju glumca koji tumači uloge koje moraju umrijeti u nekom dijelu filma ili serije. Do sada je glumeći preminuo čak 23 puta, pa je stoga glumac odlučio da počne odbijati uloge u kojima njegov lik gubi život.
Ovaj 60-godišnjak je u intervjuu za The Sun rekao kako je počeo odbijati uloge jer je toliko puta preminuo na ekranu da su ljudi počeli pretpostavljati da će lik kojeg tumači nakon doređenog perioda vjerovatno umrijeti. Tačnije, počeli su ga smatrati "onim koji će sigurno umrijeti u nekom dijelu filma ili serije".

"Postalo je previše predvidljivo. Morao sam prekinuti s takvim ulogama i početi preživljavati", rekao je glumac.

Našalio se kako je radio na jednom projektu na kojem su mu iznenada saopćili da će vjerovatno ubiti njegovog lika.

"Pomislio sam 'Ne opet' i pitao ih može li se ta odluka ikako promijeniti. Rekli su mi da me neće ubiti, nego samo teško raniti. Prihvatio sam, važno je da sam ostao živ", kroz smijeh je ispričao. Dodao je kako je uvijek igrao uloge negativaca, te kako je samim time bilo i logično da njegov lik umre.

Interesantno je da nije samo glumac umoran od umiranja na velikim platnima, njegovi fanovi su 2014. godine pokrenuli hashtag na Twitteru "#nemojteubitiBeana" (#dontkillBean).
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...