O sarajevskoj opsadi
524

"Scream for me Sarajevo" pretpremijerno prikazan u Londonu: Fotografije punog kina sve govore

Piše: E. Lj.
Višestruko nagrađivani bh. dokumentarni film "Scream for me Sarajevo" o legendarnom koncertu Brucea Dickinsona u ratnom Sarajevu 1994. godine pretpremijerno je prikazan sinoć u Londonu.

"Šta reći? Fotografije punog kina sve govore. Pretpremijera u Londonu nakon koje počinje prikazivanje filma u 150 kina u Velikoj Britaniji piše historiju. Bruce Dickinson me je pozvao prije početka filma i rekao da će nas film sve učiniti ponosnim. Mislim da su to prave riječi", rekao nam je producent Adnan Ćuhara.

Istakao je kako je ponosan na film i čitavu ekipu koja stoji iza realizacije.

"Scream For Me Sarajevo", film za koji postoji mišljenje da je jedan od najvrednijih o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić. Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva s producentom Adnanom Ćuharom na čelu.

Bosanskohercegovački dokumentarni film "Scream For Me Sarajevo", nastao u produkciji sarajevske produkcijske kuće Prime Time, nakon što je završio svoju festivalsku turneju prikazivanjem na više od 20 festivala širom svijeta i osvojivši čak 10 nagrada konačno počinje svoju svijetsku i bh. kinodistribuciju 17. aprila specijalnom pretpremijernom projekcijom u više od 500 kinodvorana.

Podsjećamo, Prime Time production je potpisao ugovor za svjetsku kinodistribuciju s kućom Eagle Rock Entertaiment u februaru ove godine.

"Tarik , Jasenko i ja vas čekamo 17. na pretpremijeri filma u Sarajevu", poručio je Ćuhara.