|

"Scream for me Sarajevo" od 17. aprila u bh. kinima

"Scream for me Sarajevo" od 17. aprila u bh. kinima
526
Klix.ba
27.3.2018. u 16:41
8
komentara
526

dijeljenja
Bh. premijera dokumentarnog filma "Scream for me Sarajevo" zakazana je za 17. april, dok redovne projekcije u bh. kinima početi 19. aprila 2018.
Continental Film je potpisao ugovor sa Eagle Rockom, svjetskim distributerom filma, za distribuciju dokumentarca "Scream for me Sarajevo" na teritoriji Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Premijera u Cinema Cityju je 17. aprila, paralelno sa premijerom u cijelom svijetu, uz Q&A sa Bruceom Dickinsonom, dok će se film 19. aprila naći u redovnoj distribuciji.

Continental Film na ovaj način nastavlja podržavati bosanskohercegovačku filmsku produkciju. Jedina su kuća koja podržava distribuciju bh. filmova kao što su "Smrt u Sarajevu", "Žaba", "Mrtve ribe"...

"Scream for me Sarajevo" je dokumentarni film o opsadi Sarajeva. Dokumentarac u fokusu ima koncert engleskog pjevača kultne heavy metal grupe Iron Maiden, Brucea Dickinsona, u ratnom Sarajevu 1994. godine. U filmu su se uspjeli uklopiti svi segmenti i akteri ovog događaja koji je na trenutak sve građane Sarajeva sklonio od ratnih strahota i užasa. Ispričana je priča o opsadi Sarajeva i nevjerovatnom duhu građana.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...