Film/TV
51

Freeman i Johansson u filmu "Lucy": Šta kad bismo koristili više od 10% mozga?

Klix.ba
"Procjenjuje se kako većina ljudskih bića koristi tek deset posto kapaciteta svog mozga. Zamislite kad bismo mogli imati pristup svih 100 posto", riječi su profesora Normana, kojeg u novom filmu "Lucy" igra Morgan Freeman.

"Lucy" je francusko-američki akcioni film čiji scenario i režiju potpisuje Luc Besson. Film je sniman u Taipeiu, Parizu i New Yorku, a u filmu, pored Morgana Freemana, glavna uloga u filmu pripala je prelijepoj Scarlett Johansson.

Lucy (Scarlett Johansson), prisiljena je da krijumčari drogu za tajvansku bandu. Ali droga koju pokušava prokrijumčariti, procuri u njen organizam, omogućivši joj da dobije pristup korištenju 100 posto svog mozga. Lucy ubrzo saznaje kako svojim umom može pomijerati objekte, kontrolisati osjećaj boli te zapamtiti veliku količinu informacija.

Zapravo, mit o tome kako smo u stanju koristiti tek 10 posto našeg mozga je prilično inspirativna. Može nas motivirati da se trudimo više kako bismo dobili pristup tom misterioznom rezervoaru kreativnosti i beskrajnog potencijala koji se krije u nama - poruka je filma.

"Lucy" će u Sjedinjenim Američkim Državama publika imati priliku pogledati već 25. jula, a u Velikoj Britaniji 22. augusta.