Stiže u decembru
7

Scarlett Johansson u borbi s bolnim razvodom u drami "Marriage Story"

Dž. L.
Iako smo Scarlett Johansson u posljednje vrijeme navikli viđati u akcijama i trilerima, glumica bi nas mogla sve iznenaditi novom ulogom u komičnoj drami "Marriage Story" za koju je objavljen prvi trailer.

Novo ostvarenje reditelja i scenariste Noaha Baumbacha donosi priču o procesu razvoda iz perspektive bračnog para s jednim djetetom.

Scarlett u filmu tumači ulogu Nicole, uspješne glumice koja je ostavila Hollywood kako bi glumila u pozorištu svog supruga Charlieja u ulozi Adama Drivera. Njihov razvod će dodatno zakomplikovati njihov sin. Iako su mislili da će se prijateljski razići, kompletna priča pretvorit će se u veliku emotivnu bitku.

Glumica je ranije priznala kako je ulogu u "Marriage Story" prihvatila nakon nekoliko čaša vina.

"Našla sam se sa rediteljom, rekao mi je da ima ponudu, ali mi nije otkrio o kakvom filmu je riječ. Naručila sam vino, tada sam prolazila kroz težak period zbog razvoda. Poslije nekoliko čaša, počela sam da mu se žalim, a on mi je rekao kao mi upravo želi ponuditi film o razvodu," ispričala je Johansson.

Film je premijerno predstavljen ove godine na filmskom festivalu u Veneciji, a uskoro će krenuti u svjetku kino distribuciju nakon kino premijere 6. decembra u SAD-u.