Film/TV
0

Scarlett Johansson debitirala kao filmska rediteljica

Sarajevo-x.com
Izniman glumački talenat donio je Scarlett Johansson mnoštvo važnih priznanja, ali ambicioznoj ljepotici to nije dovoljno, te je odlučila stati iza kamere i okušati se u ulozi rediteljice.

Dvadesettrogodišnju ljepoticu i muzu priznatog filmskog reditelja Woodyja Allena, paparaci su jučer, na ulicama Brooklyna, "uhvatili" kako snima svoj petominutni dio filmske cjeline sa Kevinom Baconom u glavnoj ulozi.

Riječ je o filmskom projektu "New York, I Love You" koji je okupio dvanaest filmskih reditelja, uključujući i zvijezdu hit TV serije "Scrubs" Zacha Braffa.

Neumorna Johansson također planira osvojiti i svjetsku muzičku scenu sa njenim nadolazećim albumom "Anywhere I Lay My Head", na kojem će se pojaviti deset obrada pjesama jazz muzičara Toma Waitsa i jedna originalna pjesma.

"Melodije Toma Waita su predivne i njegov glas je veoma poseban. Poslala sam mu neke od mojih ranih muzičkih uradaka i svidjele su mu se“, izjavila je poznata glumica, a prenio Daily Mail.

Za jednu od pjesama sa ovog muzičkog albuma zvijezda filma "The Other Boleyn Girl" udružila se sa pop zvijezdom Davidom Bowiejem, koji je impresioniran njezinim glasom.