Repertoar Cinema Cityja
0

VIDEO / Saznajte "Što je novo s Morganima"

Sarajevo-x.com
Scena iz filma "Što je novo s Morganima?"
Scena iz filma "Što je novo s Morganima?"
Nakon što je više od 1.000 mališana i njihovih roditelja posjetilo projekcije matineja proteklog rekordnog vikenda Cinema City nastavlja sa velikom promotivnom akcijom "Zimske čarolije“ te sa premijerama novih filmskih hitova i u narednoj sedmici.

Program prikazivanja od 14. januara predvodi urnebesna romantična komedija "Što je novo s Morganima?". U pitanju je novo ostvarenje holivudskog majstora žanra Marca Lawrencea, tvorca mega hitova "Cura sa zadatkom", "Dvije sedmice za ljubav" i "Muzika i stihovi", u kojem u naslovnoj ulozi gledamo njegovog omiljenog glumca i najveću zvijezdu romantičnih komedija Hugha Granta. Ovog puta britanski veteran ekran dijeli sa jednako velikom zvijezdom, glavnom junakinjom blockbustera "Seks i grad“ Sarom Jessicom Parker, kojoj je ovo jedina filmska uloga između dva nastavka filmskog serijala inspirisanog planetarno popularnom TV serijom.

U filmu Grant i Parker igraju vrlo uspješan par sa Manhattana, Paulu i Meryla Morgana, čiji gotovo savršeni životi imaju samo jednu manu – njihov propali brak. Turbulencije na ljubavnom planu nisu ništa u usporedbi sa iskustvom koje je pred njima: oni bivaju svjedoci ubistva i mete plaćenog ubice. Federalni policajci štiteći svoje svjedoke šalju Morgane iz omiljenog im New Yorka u mali grad u Wyomingu, gdje kreće prava pustolovina...

Za ljubitelje horor žanra Cinema City od 14. januara donosi novu poslasticu, a riječ je o sjajnom SF ostvarenju "Pandorum". Mladi autor Christan Alvart radio je ovaj napeti i atmosferični film sa šarolikom glumačkom ekipom koju predvode veteran Dennis Quaid, junak meha tiha "Dan poslije sutra", te mladi Ben Foster, koga se sjećamo po ulozi Angela u SF spektaklu "X-Men 3".

Priča govori o dva astronauta koji se bude u komori za spavanje u naizgled napuštenom svemirskom brodu. Ničega se ne sjećaju: Ko su oni? Koja je njihova misija? Zajedno se bore da prežive i pobjegnu silama koje ih pokušavaju uništiti. Šokantne, smrtonosne tajne svemirskog broda polako se počinju otkrivati, a astronauti shvataju da je njihovo preživljavanje važnije nego što su to mogli zamisliti.

Velika promotivna akcija "Zimske čarolije" Cinema Cityja doživjet će svoj vrhunac 14. januara otvaranjem najočekivanijeg animiranog filma sezone "Princeza i žaba". Kreatori ove bajke, smještene u New Orleansu, su veterani Disneya, tvorci animiranih hitova "Mala sirena" i "Aladin" – reditelji Ron Clements i John Musker. Animirani mjuzikl, čiju je muziku komponovao Oskarom nagrađeni kompozitor Randy Newman, predstavlja povratak tradicionalnoj 2D ručnoj animaciji neprikosnovenog studija Walt Disney. Animirana bajka, koja je sinhronizovana na naš jezik uz pomoć glasova hrvatskih glumaca Vande Vinter, Igora Glowatzkog i Dražena Bartulića, govori o djevojci Tiani i žabi-princu koji očajnički želi vratiti svoj ljudski oblik. Samo jedan poljubac oboje ih vodi u niz avantura kroz mistične predjele Louisiane.

Cinema City je pripremio i veliko iznenađenje za sve mališane za vikend 16. i 17. januara. Partneri projekta Nesquick i Kit Kat darovat će poklon paket proizvoda svakom 50. gledatelju, a distributer filma "Princeza i žaba" Art Servis pripremio je veliku nagradnu igru za sva mališane u dječijoj igraonici u vremenu od 12:00 do 15.00 sati, koji će crtajući likove iz filma uz pomoć sjajnih animatora moći osvojiti predivne poklon pakete na temu filma i odlično se zabaviti.

Cinema City 14. januara kreće i sa pretprodajom ulaznica za dugo najavljivane hitove, akcioni spektakl "Knjiga iskupljenja", te mjuzikl "Devet", koji će svoju svečanu bh. premijeru za zvanice doživjeti 19. januara u 20.00 sati, a na repertoaru multipleksa će se pojaviti od 21. januara.

Sve informacije oko promotivne akcije "Zimske čarolije", programa prikazivanja, filmova u najavi i uslugama Cinema Cityja zainteresovani mogu naći na web stranici www.cinemacity.ba ili dobiti putem info telefona 033 567 230.