Film/TV
0

"Savjetnik" otvara novu filmsku sedmicu u Family Centru Ekran

Klix.ba
Novu bogatu filmsku sedmicu u kino dvoranama Family Centra Ekran otvara film “Savjetnik” (The Counselor), legendarnog filmaša Ridleya Scotta, dobitnika nagrade Pulitzer Cormac McCarthy, koji je udružio snage s vrhunskom glumačkom ekipom s Brad Pittom, Cameron Diaz i Penelopom Cruz.

Karakterističan McCarthyev duh i humor prožeti su u ovom trileru, Scottovim vizijama iz noćnih mora, a prikazuju uglednog advokata čije će koketiranje s narko biznisom izmaći svakoj kontroli.

Termini projekcija su svaki dan od 20:15 sati, a petkom i subotom i od 22:15.

Iz ovosedmične ponude izdvajamo i film režisera Bensona Leeja, “Kraljevi plesnog podija” (Battle of the Year). Riječ je o ekranizaciji međunarodnog plesnog turnira koji privlači najbolje plesne skupine iz cijelog svijeta. Također, to je turnir u kojem Amerikanci već punih 15 godina nisu pobijedili. Hip hop mogul iz Los Angelesa, Dante (Laz Alonso) želi zemlju koja je izmislila taj sport ponovno vratiti na vrh. Zbog toga zatraži pomoć od svog prijatelja Blakea (Josh Holloway), uspješnog trenera pobjedničkog košarkaškog tima, kako bi od Danteove ekipe napravio pobjednike. Ohrabreni teorijom da pravi trener od svakog tima može napraviti prvake, njih dvojica osnivaju Dream Team najboljih plesača iz SAD-a.

Projekcije svaki dan od 17:00 sati.

Za naše najmlađe posjetioce ove sedmice izdvjamo ekranizaciju jednog od najpoznatijih dječijih romana “Šegrt Hlapić”. Hlapić kreće na put nakon što mu je okrutni majstor Mrkonja nanio nepravdu. Na tom putu upoznaje Gitu, prelijepu djevojčicu iz cirkusa, siroče poput njega. Oboje doživljavaju pustolovine i poteškoće tokom putovanja. Nemaju gdje spavati, nemaju hrane niti prikladne odjeće, ali ne boje se ničega. Hrabri su i sretni i spremni svakome pomoći. U noći punog mjeseca dogodi se nešto strašno i sve se promijeni...

Projekcije su svaki dan od 15:00 i 18:00 sati, a dodatni termini subotom i nedjeljom od 13:00 sati.

U okviru ciklusa Evropa u kinu, ove sedmice predstavljamo nevjerovatnu priču o drugarstvu “Konj na balkonu”. To je zabava spakovana u film koji ohrabruje djecu da šire svoje vidike, istražuju, prihvataju neobične stvari, i postavljaju pitanja, a odrasle uči da razmisle prije nego što na ova pitanja odgovore. Život desetogodišnje Mike, djevojčice koja boluje od autizma, potpuno će biti promijenjen kada jedne zimske noći na komšijskom balkonu otkrije konja. Mika kreće u niz ludih avantura kako bi spasila konja pre nego što bude kasno.

Termini projekcija svaki dan od 14:30 i 16:30 sati, a subotom i nedjeljom i od 10:30 i 12:30 sati.

Art program Family Centra Ekran donosi I film režisera Oliviera Assayasa “Nešto u vazduhu”. Ovo je priča o osamnaestogodišnjem mladiću koji reaguje na društvene promjene u Evropi kasnih šezdesetih.U maju '68, grupa mladih ljudi traga za načinom da nastavi revoluciju vjerujući da je to samo početak. Za Žila, to znači da mora da nađe ravnotežu između svojih političkih obaveza i želje za istraživanjem slikarstva i filma. Za njegovu djevojku Kristin, ovo znači potpuna predaja organizaciji. Priča o generaciji koja je bila premlada za borbu, o njihovom istraživanju novih stilova života, o njihovoj muzici.

Termini projekcija su svaki dan od 18:30 i 20:45 sati.