Potrebna sredstva
18

Sarajevskim srednjoškolcima potrebna pomoć za odlazak na takmičenje u Bukurešt

Klix.ba
Nedžad Spahalić i Aida Mujčin, učenici Međunarodne srednje škole u Sarajevu, osvojili su prvo mjesto za najbolji kratkometražni film na Bosepo olimpijadi. Na taj način plasirali su se na međunarodno takmičenje Informatix koje će od 10. do 13. maja biti održano u Bukureštu, ali im je za odlazak u Rumuniju potrebna finansijska pomoć.

Informatix je međunarodno takmičenje iz informatike i kratkog filma na kojem učestvuju učenici i mentori iz više od 40 zemalja svijeta. Ukoliko uspiju sakupiti novac za odlazak u Rumuniju, Aida i Nedžad će BiH predstaviti kratkim filmom "Prekidamo".

"Branit ćemo boje BiH filmom kojim smo osvojili zlatnu medalju na takmičenju Bosepo koje je održano 23. i 24. februara ove godine u Sarajevu. Bila bi nam velika čast predstavljati BiH na ovom takmičenju. Međutim, troškove putovanja i smještaja u Bukureštu primorani smo snositi sami, jer nismo u mogućnosti da osiguramo potrebna sredstva", rekli su nam Aida i Nedžad.

Tabelarni prikaz troškova
Tabelarni prikaz troškova

Ističu da oni koji im odluče pomoći ulažu u budućnost, znanje i napredak mladih, kao i razvoj naše države.

Svi koji žele pomoći novac mogu uplatiti na broj rčuna: 154-160-2007769086 Ime nosioca računa: Međunarodna srednja škola Sarajevo