{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevski reditelj Srđan Šarenac dobio nagradu na ZagrebDoxu

S
29.2.2008. u 11:32
0
0
Sarajevski reditelj Srđan Šarenac dobio nagradu na ZagrebDoxu
0
Sarajevski reditelj Srđan Šarenac dobio nagradu na ZagrebDoxu
Na pitching forumu ZAGREBDOX festivala u konkurenciji 15 projekata, Srđan Šarenac, reditelj iz Sarajeva osvojio je nagradu za dokumentarni scenario „Selo bez žena". Producent je francuska producentska kuca LES FILMS DU BALIBARI i producent Estelle Robin – You.
U konkurenciji za nagradu učestvovalo je mnogo poznatih imena sa prostora bivše Jugosalvije poput Ademira Kenovića, Pjera Žalice, Branka Ivande...
U komisiji pitching foruma pored predstavnika regionalnih televizija bili su i predstavnici velikih televizijskih kuća zapadne Evrope: ARTE – Francuska, ORF – Austrija, YLE – Finska.

"SELO BEZ ŽENA" je priča o selu Zabrđu na jugu Srbije u kojem zadnjih 15 godina 7 muškaraca živi bez žena. Nakon što su im propali napori da nađu žene Srpkinje, odlučili su da odu u albanska planinska sela gdje žive Albanke bez muškaraca da im ponude brak. Pritisnuti ličnim problemima, zaboravljaju na bilo kakve nacionalne nesuglasice između Srba i Albanaca.

Zadovoljstvo nam je konstatirati da je ovo još jedan od filmova koji je podigao nivo bosanskohercegovačke produkcije na svjetske razmjere i zavidan kvalitet! Svakako vjerujemo da ćete ovako bitnu informaciju plasirati što većem broju bh javnosti!

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: