U Meeting Pointu
14

Sarajevska publika uživala u pretpremijeri filma "Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi"

Piše: M. N.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U kinu Meeting Point večeras je pretpremijerno prikazan film "Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi". U sali je bila publika svih uzrasta dok su se najmlađi obukli u kostime i nosili svjetlosne mačeve.

Posljednje izdanje franšize "Ratovi zvijezda" posvećeno je Carrie Fisher koja je glumila princezu Leiu. Preminula je u 60. godini u decembru prošle godine kada je završila snimanje svojih scena za ovaj film.

"Posljednji Jedi" je nastavak filma iz 2015. godine "Ratovi zvijezda: Sila se budi". Glavne uloge tumače Mark Hamill, Carrie Fisher, Adam Driver, Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Anthony Daniels, Gwendoline Christie, Andy Serkis, Benicio del Toro, Laura Dern, Kelly Marie Tran.

Sam sadržaj filma strogo je čuvan, pa tako nije objavljeno niti objašnjenje naslova. Ono što znamo je da intrigantna priča postaje još kompleksnija – poslije ulaska u svijet Jedija, Rey (Daisy Ridley) se pridružuje Lukeu Skywalkeru u otkrivanju misterija Sile i tajni prošlosti. Na tamnoj se strani našao Kylo Ren koji je sve šokirao u prošlom filmu kada je u dvoboju ubio svog oca, svima omiljenog, Hana Sola. Njegova unutarnja borba između svijetle i tamne strane nastavlja se i u ovom nastavku.

U gostujućoj ulozi stormtroopera naći će se princ William i princ Harry, a snagama Prvog reda pridružuje se i Tom Hardy. Nove nade trilogije su i Lupita Nyong'o, Benicio del Toro, Laura Dern i Gwendoline Christie, najpoznatija po ulozi Brienne od Tartha u "Igri prijestolja".

Premijera filma širom svijeta zakazana je za 14. decembar.