Film Miloša Avramovića
29

Sarajevska premijera filma "Južni vetar" 2. novembra u Cinema Cityju

Klix.ba
Film "Južni vetar" reditelja Miloša Avramovića sarajevsku premijeru imat će u petak, 2. novembra, u multiplexu Cinema City Sarajevo.

Svečana premijera kojoj će prisutvovati glumačka i autorska ekipa filma počinje u 20 sati.

Film koji je za samo sedam dana prikazivanja u Srbiji vidjelo 150.000 gledalaca, pretenduje da postane novi hit i u bh. kinima.

Za sve ljubitelje dobre akcije, vratolomnih vožnji, dobrih i loših momaka sa uličnog asfalta, stiže uzbudljiva filmska priča nastala iz pera Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića inspirisana autentičnim iskustvima ljudi koji su bili uključeni u takozvano beogradsko podzemlje, koja oslikava suštinsku borbu između dobra i zla. Istovremeno to je poučna priča upućena mladim ljudima, ispričana kroz isprepletane sudbine njihovih vršnjaka i svih onih, koji su u želji za boljim životom, napravili pogrešan izbor.

Glavni glumac Miloš Biković pojavljuje se u potpuno drugačijoj ulozi, kao opasan momak sa beogradskog asfalta koji upada u rizičnu igru sa okorjelim kriminalcima u surovom okruženju.

Glavne uloge u ovom uzbudljivom akcionom trileru, pored Miloša Bikovića, tumače Miodrag Radonjić, Srđan Žika Todorović, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Jasna Đuričić, Nela Mihajlović, kao i Hristo Shopov i Ivaylo Zahariev.