Tim SFF-a vrijedno radi
92

Sarajevo se sprema za jubilarni 25. SFF, grad lagano poprima festivalski izgled

E. Lj.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Do početka jubilarnog 25. Sarajevo Film Festivala ostalo je nešto manje od dvije sedmice. Program je kompletiran, posljednje pripreme su u toku, a prostor ispred Narodnog pozorišta lagano poprima festivalski izgled.

Tim Sarajevo Film Festivala već nekoliko dana vrijedno radi na postavljanju Festivalskog trga i vrši posljednje pripreme na prostoru ispred Narodnog pozorišta Sarajevo koji će i ove godine biti centralno mjesto svih festivalskih dešavanja.

Zvijezde bh. i regionalne filmske scene, ali i velika imena svjetske kinematografije ove godine prošetat će bosanskim ćilimom koji je već stigao u Narodno pozorište Sarajevo, a koji će biti postavljen uoči festivala.

Osim centralne festivalske lokacije u toku su i radovi na drugim lokacijama.

Sarajevo Film Festival će od 16. do 23. augusta predstaviti rekordnih 270 filmova u 18 različitih programa iz 56 zemalja, a kompletan program možete pogledati ovdje. Online prodaja ulaznica je već počela, a kupovinu možete izvršiti online putem web stranice Sarajevo Film Festivala. Prodaja ulaznica u glavnom Box Officeu u Bosanskom kulturnom centru počinje 9. augusta u 10 sati.

Sarajevo Film Festival traje od 16. do 23. augusta.