Film/TV
97

Sarajevo: Premijerno prikazan film studenata pod nazivom "Nikom Ništa"

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U Kongresnom centru hotela Hills u Sarajevu večeras je premijerno prikazan dugometražni film "Nikom Ništa" koji je nastao pod režijskom palicom studenata iz Triljud Productionsa.

Film "Nikom Ništa" je ljubavna tragedija sa kriminalističkim elementima sadašnje verzije Sarajeva i prikaz realnog stanja društva u kojem omladina danas živi. Mlada ekipa studenata koji su osnovali produkciju Triljud želi da prikaže svijetu zapravo mogućnosti današnje omladine bez obzira u kakvoj situaciji i vremenu studenti žive u Sarajevu.

"Istina, Hollywood je daleko, ali mi se trudimo da kroz partnere i društveno odgovorne kompanije prikažemo ono što najbolje znamo i možemo a to je da mladi u Bosni i Hercegovini podjednako su uspješni kao i oni vani koji imaju puno bolje uslove za život", kazao je mladi režiser i autor Mirnes Rašljanin.

Entuzijastična ekipa je kazala kako se nada da će i dalje imati podršku javnosti u ovakvim projektima jer na ovaj način žele raditi na promociji za dobrobit ne samo studenata nego i cijele Bosne i Hercegovine.

"Izuzetno nam je drago da smo mladi i nadamo se da pred nama tek dolazi bolja budućnost i da će idući film upravo biti o tome - bolja i svjetlija budućnost u Bosni i Hercegovini", poručili su glumci dugometražnog filma "Nikom Ništa".