|

Sarajevo: Počinje snimanje novog filma Srđana Vuletića "Teško je biti fin"

Sarajevo: Počinje snimanje novog filma Srđana Vuletića "Teško je biti fin"
0
F
FENA
4.11.2006. u 17:27
0
komentara
0

dijeljenja
Sarajevo: Počinje snimanje novog filma Srđana Vuletića "Teško je biti fin"
Filmska kuća Refresh Production glavni je i izvršni producent novog dugometražnog filma Srđana Vuletića "Teško je biti fin" koji sa snimanjem počinje danas u Sarajevu.
Film će biti realizovan kao koprodukcijski projekat između BiH, Velike Britanije, Njemačke, Srbije i Slovenije.

Projekat su podržali i Ministarstvo kulture i sporta Federacije BiH, Fondacija za kinematografiju, TV BiH, FTV BiH, RTRS, CineLink, MDM, ZDF/ARTE, Sektor za kulturu i sport Velike Britanije, Filmski Sklad Republike Slovenije, Filmski centar Republike Srbije, Eurimages te Renault Nissan Hrvatska koji je ustupio Renault Espace koji je ujedno i jedan od "glavnih glumaca" u filmu.

Film će biti sniman na lokacijama u Sarajevu i Hrvatskoj,a snimanje će trajati šest sedmica.

U filmu igraju: Saša Petrović, Daria Lorenci, Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Josip Pejaković, Jasna Žalica, Izudin Bajrović, Aleksandar Seksan, Jasna Beri i petnestomjesečni blizanci Damir i Danijal Savić.

Autorski tim pored reditelja Vuletića predvode Slobodan Trninić (direktor fotografije), Goran Joksimović (scenograf), Andrija Zafranović (montažer), Mojca Gorogranc (šminka) i Azra Mehić (kostim).

Scenarista filma "Teško je biti fin" je Srđan Vuletić u saradnji sa Abdulahom Sidranom, a prema orginalnoj priči Srđana Vuletića i Miroslava Mandića.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.