{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo dobilo novu kinodvoranu u poslovnom centru UNITIC

N
NINA
28.5.2004. u 12:37
0
0
Sarajevo dobilo novu kinodvoranu u poslovnom centru UNITIC
0
Sarajevo dobilo novu kinodvoranu u poslovnom centru UNITIC
Sarajevo je dobilo novu kinodvoranu u Poslovnom centru UNITIC, opremljenu najmodernijim Dolby Digital Suround zvučnim sistemom.
Sva sarajevska elita došla je sinoć na otvaranje kinodvorane, gdje su zahvaljujući menadžmentu Ujedinjene investicijske trgovačke kompanije Sarajevo i Art Company pogledali svjetsku i bh. premijeru novog filma katastrofe Rolanda Emmericha ''Dan poslije sutra'', što je i jedan od najvećih pratećih događaja velike ljetne filmske sezone Blockbuster 2004.


U pitanju je novo ostvarenje reditelja koji je u posljednjih deset godina na velike ekrane diljem svijeta donio mega hitove ''Dan nezavisnosti'' i ''Godzila'', a ovoga puta na zastrašujući način prikazuje što nas može zadesiti u slučaju polarnog zatopljenja.

U filmu s proračunom od preko 150 miliona dolara čiji su specijalni efekti u posljednjih godinu dana dovedeni do potpunog savršenstva, glumačku ekipu predvodi Dennis Quaid, koji se u posljednjih nekoliko godina dokazao ulogama u kritičarskim favoritima ''Putevi droge'' i ''Daleko od raja'', a tu su i Jake Gyllenhaal, junak drame ''Mjesečeva milja'', i zvijezda popularne TV serije ''Opet i iznova'' Sela Ward.


U središtu filma ''Dan poslije sutra'' i svoj sili katastrofa i nesreća, uragana, tornada, zemljotresa, plimnih valova, poplava i početka novog ledenog doba nalazi se paleoklimatolog profesor Adrian Hole. Naučnik pokušava spasiti svijet od efekata globalnog zatopljavanja dok pokušava spasiti svog sina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: