{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo dobilo novu kinodvoranu u poslovnom centru UNITIC

N
28.5.2004. u 12:37
0
0
Sarajevo dobilo novu kinodvoranu u poslovnom centru UNITIC
0
Sarajevo dobilo novu kinodvoranu u poslovnom centru UNITIC
Sarajevo je dobilo novu kinodvoranu u Poslovnom centru UNITIC, opremljenu najmodernijim Dolby Digital Suround zvučnim sistemom.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Sva sarajevska elita došla je sinoć na otvaranje kinodvorane, gdje su zahvaljujući menadžmentu Ujedinjene investicijske trgovačke kompanije Sarajevo i Art Company pogledali svjetsku i bh. premijeru novog filma katastrofe Rolanda Emmericha ''Dan poslije sutra'', što je i jedan od najvećih pratećih događaja velike ljetne filmske sezone Blockbuster 2004.


U pitanju je novo ostvarenje reditelja koji je u posljednjih deset godina na velike ekrane diljem svijeta donio mega hitove ''Dan nezavisnosti'' i ''Godzila'', a ovoga puta na zastrašujući način prikazuje što nas može zadesiti u slučaju polarnog zatopljenja.

U filmu s proračunom od preko 150 miliona dolara čiji su specijalni efekti u posljednjih godinu dana dovedeni do potpunog savršenstva, glumačku ekipu predvodi Dennis Quaid, koji se u posljednjih nekoliko godina dokazao ulogama u kritičarskim favoritima ''Putevi droge'' i ''Daleko od raja'', a tu su i Jake Gyllenhaal, junak drame ''Mjesečeva milja'', i zvijezda popularne TV serije ''Opet i iznova'' Sela Ward.


U središtu filma ''Dan poslije sutra'' i svoj sili katastrofa i nesreća, uragana, tornada, zemljotresa, plimnih valova, poplava i početka novog ledenog doba nalazi se paleoklimatolog profesor Adrian Hole. Naučnik pokušava spasiti svijet od efekata globalnog zatopljavanja dok pokušava spasiti svog sina.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: