Igra jazz pjevačicu
6

Sarah Jessica Parker glavna uloga u novoj romantičnoj komediji "Here and Now"

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Sarah Jessica Parker igra jazz pjevačicu koja prolazi kroz krizu srednjih godina u novom filmu reditelja Fabiena Constanta naziva "Here and Now", prenosi Rolling Stone.

Osim Parker, u ovom filmu će igrati i Simon Baker, Jacqueline Bisset, Renee Zellweger, Taylor Kinney i Waleed Zuaiter, a kinodistribucija bi trebala početi 9. novembra.

U nedavno objavljenom traileru Vivienne, koju glumi Sarah Jessica Parker, daje intervju kako bi promovirala svoj novi album kojim će obilježiti 25 godina sviranja u Birdland Jazz Clubu u Njujorku. Na pitanje o njenom trenutnom statusu u muzičkoj industriji, Vivienne kaže da najviše voli što ima mogućnost plaćanja računa i sviranja u legendarnim klubovima s muzičarima kojima se divi.

Međutim, radnja doživljava zaplet kada Vivenne ulazi u taksi i odlazi u bolnicu. Iako je obavila rutinski pregled, na publiku je ostavljen dojam kao da je saznala nešto šokantno. Uskoro se Vivienne povezuje s nekim izuzetno važnim ljudima koje dugo nije vidjela, kao što je u prvom redu njena majka, nakon toga počinje se intenzivnije družiti sa svojim menadžerom Benom i bivšim suprugom Nickom.

Film je premijerno prikazan 19. aprila na Tribeca Film Festivalu.