Film/TV
0

Sanela Jenkins u filmskoj industriji

Sarajevo-x.com
Sanela Jenkins
Sanela Jenkins
Uspješna Bosanka Sanela Jenkins, na zapadu poznatija kao Diana, ove će sedmice pokrenuti filmsku distribucijsku kuću pod nazivom Red Pearl Pictures, u saradnji sa kompanijom čiji je vlasnik holivudski glumac Will Smith.

Za Sanelu, suprugu biznismena Rogera Jenkinsa, izvršnog direktora Barclays banke za Bliski istok, ranije su pisali kako je imala ključnu ulogu za neke od poslova koji su spasili ovu banku.

U novom poslovnom poduhvatu sarađivat će sa firmom Overbrook Entertainment Willa Smitha i Jamesa Lassitera, producenta filmova kao što je "I Am Legend" i "Ali".

Produkcijska kuća Red Pearl distribuirat će filmove kao što su holivudski blockbusteri, ali i one iz nezavisne produkcije, saznaje Telegraph. Imat će za cilj istraživanje brzog napretka filmske industrije na Bliskom istoku.

Gospođa Jenkins stigla je u Veliku Britaniju 1993. kao izbjeglica i tada nije govorila engleski. Prije pet godina, ova danas vrlo uspješna mlada žena, osnovala je humanitarnu fondaciju "Irnis Ćatić" koja je ime dobila po njenom bratu poginulom u ratu u BiH.