Dva filma - 56 miliona dolara
0

Sandra Bullock najbolje plaćena holivudska glumica

Sarajevo-x.com
Sandra Bullock (Foto: AP)
Sandra Bullock (Foto: AP)
Uzburkan privatni život nije spriječio Sandru Bullock (46) da u periodu od juna 2009. do juna 2010. godine zaradi pravo bogatstvo i popne se na prvo mjesto na listi najplaćenijih glumica.

Iako je prošla kroz gadan razvod od supruga koji ju je varao, ulogama u filmovima "The Blind Side" i "The Proposal" na svoj račun je dodala novih 56 miliona dolara, objavio je magazin "Forbes".

Filmski hit "The Blind Side", koji je holivudskoj divi donio i nagradu Oskar, na box officeu je zaradio 310 miliona dolara, a "The Proposal" 320 miliona.

Bullock je na listi najplaćenijih u protekloj godini nadmašila kolegice Reese Witherspoon i Cameron Diaz, koje su se našle na drugom, odnosno trećem mjestu.

Urednici "Forbesa" su uračunali zarade od filmskih uloga, ali i druge novce koje su zvijezde dobile za promovisanje parfema, modnih kolekcija i drugih reklamnih kampanja.

Jennifer Aniston je na listi četvrta sa zaradom od 27 miliona dolara, slijedi zvijezda serije i filma "Seks i grad" Sarah Jessica Parker sa 25 miliona, a odmah iza su Julia Roberts i Angelina Jolie sa po 20 miliona dolara.

Lista najbolje plaćenih glumica u protekloj godini (u milionima dolara):

  1. Sandra Bullock - 56
  2. Reese Witherspoon - 32
  3. Cameron Diaz - 27
  4. Jennifer Aniston - 27
  5. Sarah Jessica Parker - 25
  6. Julia Roberts - 20
  7. Angelina Jolie - 20
  8. Drew Barrymore - 15
  9. Meryl Streep - 13
  10. Kristin Stewart - 12