Debi na Broadwayu
0

Samuel L. Jackson kao Martin Luther King Jr.

Sarajevo-x.com
Jackson i King
Jackson i King
Priča o životu Martina Luthera Kinga Juniora, borca za ljudska prava američkih crnaca tokom 60-tih godina, ovog puta će biti postavljena na pozorišne daske Broadwaya.

Glavni lik će tumačiti holivudski glumac Samuel L. Jackson, a predstava će igrati od ove jeseni. Ovaj pozorišni komad je prvi put postavljen na "daske koje život znače" u Londonu 2009. godine.

Autor teksta po kojem je rađena predstava je Katori Hall, a priča se dešava u noći prije ubistva Martina Lutera Kinga Jr. 1968. godine.

Producenti Jean Doumanian i Sonia Friedman su izjavili kako su oduševljeni time što će se 62-godišnji Jackson pojaviti u predstavi. Predstava će prvi put biti odigrana 22. septembra u New Yorku u pozorištu "Bernarda B. Jacobs", a na redovni repertoar dolazi 13. oktobra.

Bilo je govora da bi u predstavi trebala zaigrati i oskarovka Halle Berry, koja bi tumačila lik sobarice u hotelu u Memphisu, gdje je King odsjeo prije smrti. No, producenti su rekli kako Berry ipak neće učestvovati u ovoj predstavi zbog porodičnih problema, odnosno pitanja starateljstva nad djecom, piše BBC.

King je ubijen u 39. godini života.