Izazov korisnicima
4

Samsung i Red Bull predstavili video o ekstremnom sportu "Pogledajte veću sliku"

Klix.ba
Samsung je predstavio novi video o ekstremnom sportu u saradnji s Red Bullom i legendarnim brazilskim skateboarderom Pedrom Barrosom. Pod temom "Pogledajte veću sliku" novi video poziva gledaoce da dožive akciju i intenzitet skateboardinga, dok Barros klizi kroz unutarnju strukturu koja je modelirana vrlo slikovitim kulisama, a koje prikazuju neke od znamenitih gradova kao što su Barcelona i i New York.

Nakon prve uspješnesaradnje između Samsunga i Red Bulla vezane za esktremne sportove pod nazivom "Pogledajte neočekivano", novi koncept naglašava sav intenzitet skateboardinga, a istovremeno prikazuje mogućnosti Samsungovih QLED televizora. Dostupan u modelima sa ultra velikim ekranima koji se kreću u rasponu od 65 do 88 inča, QLED TV može prikazati najuzbudljiviji i najživotniji kvalitet slike na tržištu danas, hvatajući svaku boju i pokret savršeno čisto i jasno.

"Na izuzetno velikom ekranu QLED TV gledaoci će doživjeti fantastično iskustvo gledajući videozapis 'Pogledajte veću sliku' s Pedrom Barrosom u svoj njegovoj slavi. Uzbuđeni smo što smo se ponovno udružili s Red Bullom kako bi istaknuli svu briljantnost ekstremnih sportova na ekranu. Dok nastavljamo s razvojem naše QLED TV linije, naša partnerstva s brendovima kao što je Red Bull imaće ključnu ulogu u pružanju uzbudljivih sadržaja koji su optimizirani za gledanje na vrhunskim TV uređajima", rekao je Sunghee Han, potpredsjednik Poslovnog odjela za vizuelne zaslone u kompaniji Samsung Electronics.

Tokom trajanja videa gledaoci "putuju“ kroz nekoliko različitih koncepata unutar konstrukcije virtuelnog skate parka na dva sprata u zatvorenom prostoru. Dok Barros klizi kroz strukturu, otkriva se nova estetska dimenzija koja se proteže od istaknute arhitekture Barcelone i vrućine afričke pustinje do betonskih džungli New Yorka i San Francisca. Svjetski poznati umjetnici, uključujući RYNoART, Stevea Fawlera, Kirsten Poulsen, Sophie Langner, Marca Reinhardta, PTLN, NXT LVL i C-Bass pridonijeli su dizajnu virtuelnog skate parka. Kompletno djelo je oživljeno uz pomoć Starelationa i velikog graditelja rampi Andreasa Schutzenbergera koji je koncept završio za osam sedmica.

Pedro Barros je međunarodna sportska zvijezda poznata po osvajanju šest zlatnih, tri srebrene i jedne bronzane medalje na X-Gamesu. On je također sveukupni glavni osvajač pehara sa Svjetskog kupa u skateboardingu tokom četiri uzastopne godine od 2010. do 2013. godine, a bio je treći 2014. i 2015. godine.

Videozapis 'Pogledajte veću sliku' biće prikazan na QLED TV ekranima na Samsungovim prodajnim mjestima u trgovinamapočetkom juna, kao i na Samsungovim i Red Bullovim kanalima na društvenim mrežama.