Film/TV
3

SamoKažem - prva regionalna web serija za tinejdžere

Klix.ba
Šta se desi kada virtuelni odnosi postanu stvarni, nove ljubavi uzdrmaju stara drugarstva, a igra preraste u pobunu?

SamoKažem je prva web serija za tinejdžere na našim prostorima. Serija ima 26 petominutnih epizoda i prikazivat će se isključivo na webu – na Facebook stranici serije na YouTube kanalu. Ovakav način prikazivanja serije inovativan je i jedinstven za čitav region.

Priča prati (ne)obično ljeto u životu nekoliko djevojaka i mladića. Oni dolaze iz različitih zemalja koje se graniče jedna sa drugom, ali stanovnici tih zemalja rijetko i nerado prelaze te granice. Govore različitim jezicima, a odlično se razumiju. Dijele iste snove i strahove, ali do sada nisu imali priliku da o tome pričaju. Upoznali su se slučajno, tako nekako su i postali prijatelji.

Producent serije je Fond B92, a izvršni producent TunaFish Studio. Režiju potpisuje mlada beogradska rediteljka Jelena Gavrilović. Uzbudjivi sountrack se kreće u rasponu od Vudu Popaja do Stray Dogga, od Vlade Georgijeva do Prti Bee Geea. U jednoj od epizoda, u specijalnoj ulozi pojavljuje se i folk pjevačica Dragana Mirković.

Gledajte prvu regionalnu web seriju SamoKažem, od 7. novembra, ponedjeljkom i četvrtkom u 22 sata, samo na Facebooku i YouTubeu.