{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Salma Hayek: Odbijali su me zbog naglaska i porijekla

26.9.2012. u 21:00
1
10
Salma Hayek: Odbijali su me zbog naglaska i porijekla
1
Salma Hayek: Odbijali su me zbog naglaska i porijekla
Salma Hayek (Foto: AFP)
Glumica Salma Hayek je izjavila da je ona, zajedno sa još nekim glumcima svoje generacije, promijenila situaciju nabolje za sve buduće meksičke glumce u Hollywoodu.
Hayek je nedavno osudila i sve "rasističke idiote" koji joj ranije nisu htjeli dati ulogu zbog njenog naglaska ili zbog meksičkih korijena.

"Imala sam mnogo situacija u kojima bi mi rekli da sam nešto odradila savršeno i da bih definitivno dobila ulogu da sam Amerikanka. Govorili su mi i da bih bila savršena kada bi izgubila naglasak. To je glupo. Ako sam nešto dobro uradila, ako bi lik koji trebam tumačiti dobio nešto pozitivno mojom glumom, zašto te briga za ostale stvari? Shvatila bih da je u pitanju uloga modela iz Norveške, jer bih tad bila pogrešna za ulogu. Ali ukoliko trebam glumiti konobaricu, a onda mi neko kaže da u pitanju nije meksička konobarica, to ne shvatam", rekla je Hayek za Stylist.

Kada su je pitali da li se taj stav promijenio, Hayek je rekla: "Mislim da se to promijenilo. Mislim da smo Jennifer Lopez, Penelope Cruz i ja zaslužne za to. Možda još nekoliko osoba te generacije. Nama je bilo teško. Sada je mnogo lakše".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: